Laetitiabosveld's avatar
4 jaar geleden

Wat een prachtig meisje is Sophie😍 Ik begrijp je heel goed. Mijn mannetje is ook geboren met zuurstoftekort en de onzekerheid blijft. Nadat wij het nieuws kregen dat ze niet wisten hoe hij zich ging ontwikkelen, had ik me uit al mijn facebookgroepen verwijderd en sloot ik me een beetje af van de (baby)wereld. Ik wilde me focussen op mijn kind en niet mijn kind vergelijken met alle andere kinderen. Zeker niet omdat er aardig wat vrouwen persé moeten pronken (niet alleen trots zijn),met hun snel ontwikkelende kind. Toen ik het vergelijken los heb kunnen laten, heb ik de (baby)wereld weer kunnen ‘betreden’. Met elke nieuwe ontwikkeling groeit mijn vertrouwen en hoop weer in een normale toekomst, maar het blijft lastig. Het blijft dat kindje met zuurstoftekort, zelfs als hij zich ontwikkelt ‘op schema’.

AmyGirl's avatar
4 jaar geleden

Zo te lezen doen Sophie en mama het beiden goed ? mensen hebben altijd wel wat te zeggen. Sophie zal de volgende ontwikkelingen doorgaan als ze daar aan toe is. Geen haast toch ? Blijf vooral genieten van je meisje?

's avatar
4 jaar geleden

Ik hoor het ook vaak (zoon is geboren met 32 weken en mogelijk een cyste in de hersenen). Mijn eigen moeder durft zelfs te beginnen over autisme en zwakbegaafd terwijl je heel lang niks weet. Hij is nu 21 maanden, loopt pas 2 maanden en de doktoren zeggen niks geks. Die geven aan dat hij misschien iets langer duurt maar dat de cyste niets zegt over iq en/of eq. Je gevoel gaat het vanzelf aangeven en dat kan jaren duren of zelfs nooit gebeuren. Leer het los te laten en geef een gemakkelijk antwoord. Als ze beginnen over het ondergewicht antwoord ik altijd: ja, inderdaad ja. Leren doen ze toch nooit.

Kimzstr's avatar
4 jaar geleden

Ik zeg altijd: ik was ook altijd een goede moeder en toen kreeg ik een kind ? mensen zonder kinderen denken vaak te makkelijk en de moedermaffia heeft altijd wel iets te zeggen over wat je volgens hen niet goed doet. Onze kinderarts heeft gezegd dat wij t altijd beter weten en dat wij op ons gevoel af moeten gaan. Het moederinstinct is het sterkste van allemaal. Probeer je niks aan te trekken van de rest en al helemaal niet van de 'doet-jouw-kind-dat-nog-niet? Moeders'.