11 jaar geleden

Ook mijn dochter heeft de achternaam van haar vader. Wij zijn (nog) niet getrouwd, maar als we dat gaan doen zal ik ook zijn achternaam aannemen met een streepje en dan mijn achternaam. Waarom? Ik heb een oer-Hollandse achternaam en er zijn nog vele andere die hetzelfde heten als ik. Dan ben ik met zijn achternaam ineens uniek(er) qua naam ;-)

11 jaar geleden

Mijn vriendin heeft om die reden ook haar kids haar achternaam gegeven. Ik heb er juist bewust voor gekozen het niet te doen. Hij heeft een broer en zus hier wonen die beide de achternaam van hun vader dragen. Om hem dan mijn achternaam te geven vind ik zo raar staan. alsof hij er niet helemaal bij hoort.

11 jaar geleden

Hier getrouwd en onze zoons dragen de achternaam van mijn man. Deze komt ook zelden voor in nederland en onze zoons geven het ook weer door hopelijk haha.

11 jaar geleden

Bij ons precies hetzelfde als bij nahsuusje: niet getrouwd, maar gelukkig samenwonend en de kinderen hebben allebei papa`s achternaam. Af en toe verwarrend ( de kinderen beginnen er ook wel eens vragen over te stellen ) maar als ik voor de kinderen ergens naar toe moet bellen, noem ik gewoon mijn voornaam en zeg ik daar achteraan: de moeder van...