6 jaar geleden

@MOMSEL Fijn dat jouw kinderen precies volgens het boekje werken wil je nu een sticker? Wil je voortaan als je op iemand reageert, je zelf eerst even verdiepen voor dat je zo'n dom verhaal neer typt? Ik kan er echt niet tegen dat mensen even wat neerzetten zonder de rest na te lezen. Als je de rest had nagelezen had je nu niet zo dom hoeven reageren. Ik volg deze dame al vanaf het begin. Ze is een sterke vrouw!

6 jaar geleden

Tevens als je mijn andere blogs had gelezen. Had je geweten waarom ik dit zo typte. Jij stapt erin zonder alles te weten.

6 jaar geleden

Beste Monsel De andere moeders uit het groepje samen bevallen deden het ook zo vroeg. Je kan je kind best voorbereiden op wat er komen gaat. In Oceana's geval is dat beter omdat zij met veel dingen moeite heeft. Ten tweede is Oceana slimmer dan je denkt. En is Oceana echt een kindje die pronkt met haar spulletjes. Niet erg maar het liefst stuur ik dat bij! Ze moeten alles nog leren. Ik weet zelf dat dit een dochtertje wordt ivm met mijn onderzoeken op auto immumziektes. Ik hoef mij er niet in te verdiepen omdat ik zelf weet wat het beste is. Iedereen zijn kinderen zijn anders. Tevens wordt ik er niet voor niks op gewezen bij de kinderdagopvang. Ga er aub niet vanuit met wat je leest op internet in de kranten artikelen dat dat waar is. Als ouders voel jij dit het beste aan.

6 jaar geleden

Oei.. waar moet ik beginnen.. 1. Het hele concept van een nieuw broertje of zusje en welke impact dat over 8 maanden op het leven van Oceana heeft is voor een kind van 22 maanden helemaal niet te overzien. De reactie heeft van ook niks te maken met het daadwerkelijke principe van een nieuw broertje of zusje. 2. Met 6 weken vertellen aan je kinderen? Ze zijn nog te jong om het echt te snappen. Zeker als het misgaat. En anders is 9 maanden echt wel heeeel lang om die onrust in te brengen. Ik zou er ook nog een paar maanden mee wachten tot je buik dikker is en het wat meer kan gaan leven voor de dames. Daarbij.. zeggen dat het waarschijnlijk een zusje wordt?? Je moet echt de verwachtingen wat beter managen. Dat wéét je niet en je oudste snapt dit soort onzekerheden niet. 3. Je oudste dochter heeft nog geen besef van wat duur is of niet. Alleen wat "speciaal" is (wat ze normaal niet naar de opvang meekrijgt). Tenslotte. Je oudste "pest" nog niet. Ze moet de sociale normen nog leren en reageert primair op situaties. Aan verzorgers om dit proces te begeleiden maar zeker heel normaal en gezond. Mijn boodschap: verdiep je alsjeblieft iets meer in de ontwikkeling van de verschillende leeftijdsfases. Het gaat jou en je dochters Veel frustratie besparen.