Ik zou recht hebben op een uitkering zoals iedereen alleen ligt het iets gecompliceerder als je onder een bepaalde leeftijd bent. Ik zou 5 dagen een traject in moeten waar ik niets aan heb (begrijp me niet verkeerd ik vind dat er zeker iets gedaan moet worden voor een uitkering en niet je handje ophouden) en dus 5 dagen opvang moeten betalen. Met het traject kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag en moet dus alles uit eigen zak betalen. De uitkering die ik zou krijgen en de kosten die ik zou moeten betalen laten me over met een X aantal euro per maand. Dit X bedrag zou te weinig zijn om alles te regelen ervoor (zit ook met een kindje met matige speciale behoeftes dus ligt allemaal ook wat lastiger). Dit is mijn mening en tuurlijk ben ik blij met alles wat ik "krijg" maar de stress die het met zich mee brengt is het voor mij nu niet waard zeg maar. Snap je een beetje wat ik over probeer te brengen (ik gooi meestal alles door elkaar neer)?

7 jaar geleden

Waarom zou je geen uitkering kunnen krijgen? Toen ik ging scheiden en bij mijn ouders in trok heb ik gewoon een uitkering gekregen. Iedereen zonder baan heeft daar recht op of je nu bij iemand inwoond of niet. Ik zou dat maar eens goed navragen bij je gemeente. En als je het daar niet krijgt wat ik héél raar zou vinden dan heb je recht op een ww uitkering omdat je geen werk hebt. (Als je geen werk hebt) Heb je wel werk maar is het geen volledige baan heb je recht op een aanvullende uitkering via de gemeente. En dus ook op schuldsanering. Tenzij er de afgelopen tijd iets heel drastisch veranderd is. (Ik ken je hele situatie natuurlijk niet want ik heb alleen deze blog gelezen????)

7 jaar geleden

Ja, dat is waar en omdat je bij iemand inwoont heb je ok geen recht op uitkering, balen. Heel veel sterkte xxx

Bedankt voor je reactie. Het "gekke" is dat je niet in aanmerking komt als je alleen maar toeslagen krijgt. Je komt er pas voor in aanmerking als je inkomen hebt en die heb ik op dit moment helaas niet. groetjes