4 jaar geleden

Dat klopt idd, ik wil op sommige dagen ook weleens te veel doen en kan dan een paar dagen niks meer. Aan de andere kant is het ook goed om daar bewust van te worden. Laatst ging ik even in de tuin werken, wetende dat ik daarna een paar dagen niet veel zal kunnen, maar had dan verder ook niks gepland, dus het kon. Je moet ook wel een beetje kunnen leven en daar zit soms wat pijn bij, maar dat is dan maar zo.

4 jaar geleden

Wat super zeg! Het is je gegund! ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜˜ En met je fybro leer je wel omgaan leer naar je lichaam luisteren. Ik weet sinds zo jaar ongeveer ook dat ik het heb en nu nog steeds erg zoekende om te luisteren na me lichaam...๐Ÿ˜… ben best wel eigenwijs en merk dat ik nog wel eens boos word op me lichaam dat die nie mee werkt en dan dan weer te veel toevallig ik weet dat nie slim is... en helemaal op goede dagen dan doe ik veel te veel en dat merk je dan later pas... Merk je dat ook? En als je nog tips heb hoor ik t graag.

4 jaar geleden

Ik heb vorig jaar een revalidatie traject gevolgd en daar geleerd om te luisteren naar het fluisteren van je lichaam voordat het gaat schreeuwen. Daarna heb ik alle medicijnen de deur uit gegooid, want voelde mij alleen maar ellendiger ervan en helpen deden ze toch niet. Mijn lichaam voelde ik daarna een stuk beter en zorg nu voor meer rust. Ik kan een hele hoop, maar allemaal heel kort en dan weer even rust. Soms pak ik het erna weer op en soms ook niet. Ik werk in de kinderopvang en doe het daar ook rustig aan. Heb aangegeven dat het grote schoonmaken echt niet lukt, zoals stofzuigen en dwijlen, maar kastjes af en toe even een grondig sopje gaat dan weer wel en zet me extra hard in voor de kids. Je leeft het maar 1 keer en je moet zelf proberen om daar zoveel mogelijk kwaliteit uit te halen. De jongste van mijn bonus kinderen heb ik van de week geleerd om zichzelf aan en uit te kleden en zijn eigen brood te smeren, de meeste kinderen vinden het leuk om veel te leren want dan voelen zij zich groot en voor mij is het weer net een handeling minder. Zelf heb ik vooral nog moeite met de was, maar gelukkig helpt mijn vriend mij heel goed hiermee en met alles eigenlijk. Een partner die je begrijpt en helpt is heel belangrijk. Hoop dat je er wat aan hebt๐Ÿ™‚

4 jaar geleden

Ik heb ook fybromyalgie! En inmiddels mama van twee kindjes (3 jaar en 5 maand).. na mijn eerste werd het al zwaarder en nu na mijn tweede is het nog erger geworden.. vooral de twee dagen voordat het feest begint (menstuatie) is het heel erg.. en als het regent... maar gelukkig door veel in beweging te blijven is het nog te doen.. heb jij nog tips? (Als je het niet erg vind als ik dat vraag)