6 jaar geleden

Kan helemaal snappen wat je bedoelt. Helaas is mijn eigen oma er niet meer en die zou vandaag jarig zijn. Hadden een hele hechte band. Deze oma is voor mijn kleintjes dan "de oma vd bloemetjes". Dan zetten we samen bloemen op het graf. De oudste snapt een beetje wat de bedoeling is. Als ze had geleefd was ze zelfs bij bijde bevallingen geweest wss. Blijft een gemis. En dit zijn dan nog eens jullie eigen ouders die opa en oma zijn geworden. Zo te horen gaan jullie er op een mooie manier mee om. Sterke op de momenten dat je de opa en oma extra mist.

6 jaar geleden

Gisteren was t Oma dr verjaardag, we hebben er beide wel even bij stil gestaan. Tijdens mn werk kreeg ik n foto en filmpje van mn man dat ze negerzoenen aan t eten waren voor Oma dr verjaardag. We houden ze echt wel in ere ook nu ze het nog niet snapt. Zal altijd wel moeilijk blijven. Maar we zijn ook blij met wat we wel aan familie hebben. Alleen voel je jezelf soms incompleet.

6 jaar geleden

Het is heel onwerkelijk als je op die manier niet compleet bent want als trotse ouder wil je het delen met je eigen ouders. Ik ben m'n moeder verloren 4 weken voor de bevalling van mijn dochter, onze eerste en jeetje wat was dit moeilijk. In het begin had ik erg moeite met mijn schoonouders en zij als grootouders en mijn vader maar alleen. Ze hebben nu maar 1 oma. Ze is ontzettend lief voor onze dochter en past 1 keer in de week op. Soms voelt dit wel wat cru en heb ik er moeite mee. Maar ook zij heeft recht om oma te zijn. De ene keer is het makkelijker om hier mee om te gaan dan een ander moment. Dat beseffen en benoemen is wel belangrijk.

6 jaar geleden

Bij jou is t inderdaad n hele andere situatie, wat echt super sneu is. Als volwassenen kan je misschien met t besluit van schoonmoeder omgaan maar als kind is dat niet te begrijpen. Dan is n ieder gelijk en t zelfde. Ik hoop dat je schoonmoeder bijdraait en beseft dat cultuur niet in de weg mag staan voor kleinkinderen. Want zo n situatie kan je haast niet uitleggen aan n kind.