7 jaar geleden

M'n dochter van 6 weken oud zat verstopt... Huisartsenpost gebeld s avonds laat.. Advies van de telefoniste; doe maar n scheutje zonnebloem olie in d'r flesje(!!!!??!!!!) ik heb maar opgehangen en m'n moeder gevraagd... 5cc extra water in de fles deed wonderen....

7 jaar geleden

Mijn tweeling mocht na bijna 9 maanden samen in de buik in de eerste week niet samen in een ledikantje.. na 2 nachten nauwelijks geslapen toch samen gelegd en ze werden daar echt rustig van.. na 6 weken sliepen de door tot half 8. Ze zijn inmiddels 3 maanden oud en liggen nu wel in een apart ledikantje en dat gaat super goed!

7 jaar geleden

Hai hai, ik heb zoontje van juni 2014. Ben nu zwanger van de tweede uitgerekend in oktober. Ik heb net als jij alle soorten en gekke adviezen gehad maar voor mij was meest iritantte die van min schoonmoeder omdat mijn man ze in eerste instantie heel serieus neemt. En vooral adviezen van verwennerij en slapen... Alleen laten slapen, laten huilen, niet troosten. Gelukkig nooit iets aangenomen want na aantal maanden bleek mijn mannetje hoofd druk te hebben, zelfde gevoel als in een vliegtuig als je stijgt. Dit door schuine gehoorgangen en een grote neus amandel. Elke keer als hij lag kreef hij die druk opbouw in ze hoofd, Hij had heel veel pijn. En zelfs nu... ik zwanger ben van de tweede hoor ik vaak nou nu je tweede krijgt hoop ik dat je het anders doet als met je eerste, niet verwennen en laten huilen want zoals je eerste slaapt is belachelijk. Je zal wel merken dat je het anders moet doen want je kan het niet aan als ze beide slecht slapen. Dus zal je wel moeten.... nou dacht het niet ik doe het op mijn manier. Mijn kinderen mijn regels en heb ook wel eens gezegt als ik heel boos ervan werd. Wat maak jij je der druk om, als ze slecht slapen heb in mezelf er toch mee, jij hebt er toch geen last van?

7 jaar geleden

Ik heb twee kinderen Mijn oudste dochter had reflux, we zijn wat sneller met pap begonnen 3,5 maand eerste keer pap fles wat een verademing. En vlot daarna met groente begonnen, volledige porties. Op consultatiebureau werd dit afgekeurd, ze zou er nog niet aan toe zijn. Ik vond dit vervelend te horen maar toch door gezet. Voor ons werkte dit. Dochter groeide daarna eindelijk een stuk beter er bleef veel meer voeding liggen. Ook tuitbekers wilde ze niet. Dus dronk ze na een maand daarmee martelen, met 4,5maand uit een rietjesbeker, zonder problemen. Ieder kind is anders. Blijf je gevoel volgen! Een moeder instict klopt altijd.