3 jaar geleden

Ik kolf bijna 8 maanden inmiddels fulltime

3 jaar geleden

Hier een deels live deels kolvende mama maar ik weet wel dat je op Facebook groepen hebt voor fulltime kolvers en dan natuurlijk ook de La Leche League die iedereen met borstvoeding wilt helpen 😊❤

3 jaar geleden

🙋🏼‍♀️ Hier een fulltime kolver! Not by choice. Ik had dolgraag lang live willen voeden maar dat ging niet. Ik liep ook echt tegen een zooitje onbegrip aan, niet te doen. Ik zat bij een BV Facebook groep en werd er gewoon misselijk van opmerkingen als: is er al een laktatie kundige bij geweest? (ja 10 keer!) ik zou daar nooit voor kiezen, live voeden is zooooo veel makkelijk (no shit sherlock! Alsof ik het voor de lol doe!) en ga zo maar door. Uiteindelijk een Facebook groep gevonden voor fulltime kolvers! Geweldig! Wat een steun en echte goede tips voor fulltime kolven heb ik hier gevonden. Want het is gewoon een heel andere tak van sport als live voeden of KV. Dat klopt helemaal wat jij zegt. De meeste laktatie kundigen weten er niet veel over of geven verkeerd advies. Ik heb het 9 maanden volgehouden. Helaas moest ik stoppen. Maar daarna ook nog eens 9 maanden donormelk gehad van andere fulltime kolvers met overproductie. Helemaal geweldig.

3 jaar geleden

Vanwege de vroeggeboorte moest ik wel alles kolven, dat ging zo de sonde in. Na een week of 6 konden we af en toe proberen aan te leggen of een flesje geven, maar met de ademondersteuning kon dit nog niet heel gemakkelijk. Eenmaal thuis probeerde ik het wel, maar het lukte vaker niet dan wel wat voor veel frustratie zorgde. Het gaf mij heel veel rust om het besluit te nemen om alles gekolfd te blijven geven aan beide heren. Uiteindelijk ruim een half jaar moedermelk gegeven voordat mijn lichaam het echt niet meer leuk vond. Omdat wij een langdurig ziekenhuistraject hadden, hijgde de lactatiekundige af en toe in je nek om het vloeibare goud te stimuleren. Nu was de aanvoer bij mij geen probleem en wilde ik ook graag moedermelk geven, dan had ik nog het gevoel iets voor ze te kunnen doen. Maar het moet voor iedereen een eigen keuze blijven, zonder je te hoeven schamen. Als het bijvoorbeeld niet op gang komt, worden al die kindjes ook gewoon groot op kunstvoeding.