Snap

Manieren om thuis geld te verdienen

Zou je wel wat extra geld willen bijverdienen als moeder? Omdat je als thuisblijfmoeder wat extra tijd hebt nu de kinderen wat groter worden, als bijverdienste naast je baan of omdat je je baan bent verloren? Er zijn wel wat manieren om inkomen te vergaren vanuit huis.

Bijverdienen met maaltijden koken

Kun je goed koken? Overweeg om voor andere mensen te gaan koken. Bijvoorbeeld voor verjaardagen, feestjes, communies en andere bijeenkomsten. Voor bedrijven en instellingen. Voor particulieren die willen afhalen. Als klanten tevreden zijn over je eten gaan ze weer reclame voor je maken en krijg je meer klanten. Je winst maak je door de grotere hoeveelheid mensen waarvoor je kookt (dit is relatief goedkoper) en door het goedkoop boodschappen doen bij een leverancier of groothandel.

Bijverdienen met taarten bakken

Mocht je als moeder dol zijn op bakken, word dan taartenbakker. Voor bruiloften, verjaardagen of andere feestjes of voor kindertraktaties. Ook kun je taartenworkshops aan huis geven aan mensen die graag taarten willen leren bakken.

Bijverdienen met cupcakes maken

Heel veel mensen vinden cupcakes lekker. Als bijverdienste kun je op bestelling cupcakes serveren bij verjaardagen, een high tea of een feestelijke familiegelegenheid. Je kunt ook zelf high tea’s aan huis organiseren. Leuk voor vriendinnen die een vriendinnendag hebben, als surpriseparty en bij verjaardagen. En je kunt thuis lesgeven in het maken van cupcakes. Een cupcake workshop. Dit kun je organiseren voor zowel kinderen als volwassenen.

Bijverdienen met het organiseren van verjaardagsfeestjes

Als moeder heb je natuurlijk veel ervaring met het geven van verjaardagsfeestjes. Sterker nog, je bent expert! Je zou een bedrijfje kunnen beginnen in het geven van kinderfeestjes, als partyplanner. Organiseer thema-feestjes. Voor meisjes een barbiefeest, prinsessenfeest of make-up feest. Voor jongens een superhelden- of piratenfeest.

Bijverdienen als kapster aan huis

Als kapster heb je meerdere mogelijkheden en het is goed te combineren met kinderen die naar school gaan of in de avonduren wanneer je kinderen slapen. Je kunt knippen bij jou thuis of kapster aan huis worden. Dit is bijvoorbeeld fijn voor mensen die niet zo mobiel zijn of voor gezinnen waarbij je iedereen achter elkaar knipt. Er zijn genoeg dames die hun haar mooi willen krullen of opsteken bij gelegenheden als gala’s, bruiloften en sjieke partijen.

Bijverdienen als visagiste

Ben je goed met make-up? Word dan visagiste aan huis. Voor vrouwen die een bijzondere gelegenheid of een feestje hebben waarbij ze mooi willen worden opgemaakt. Vanuit huis kun je ook make-up workshops geven.

Bijverdienen als schoonheidsspecialiste

Misschien droom je er als moeder van om schoonheidsspecialiste te worden. Dan kun je hiermee vanuit huis starten. Bijkomend voordeel is dat het heel goed te combineren is met je kinderen. Ook de make-up workshops zijn goed te combineren met je werk als schoonheidsspecialiste.

Bijverdienen met sieraden maken

Het maken van sieraden is superleuk om te doen. Heb je talent, verkoop ze dan. Of geef workshops sieraden maken.

Bijverdienen met kleding maken en repareren

Als je goed kunt naaien, kun je een zaakje starten met reparatie van kleding.

Bijverdienen als bloemiste

Mocht je vroeger bloemist zijn geweest en wil je dit graag vanuit huis oppakken, bied je dan aan als bloemiste voor bijzondere gelegenheden. Je kunt bloemstukken of boeketten maken voor bruiloften, jubilea, een doop, een chic diner of een begrafenis.

Bijverdienen als oppasmoeder

Door de crisis is voor veel werkende moeders de kinderopvang bijna onbetaalbaar geworden. Je kunt gastouder worden of oppas aan huis. Kijk wel even welke cursussen je daarvoor op zak moet hebben.

Andere manieren van thuis bijverdienen

Er zijn diverse sites die thuiswerk aanbieden. Veel voorkomend thuiswerk is inpak- en verpakwerk, telemarketing, internetmarketing, administratief of secretarieel thuiswerk en licht productiewerk. Voor sommige websites kun je betaald artikelen schrijven. En wat ook extra verdiensten oplevert is het verkopen van oude spullen. Kijk welke spullen je niet meer nodig hebt en verkoop deze op rommelmarkten of via Marktplaats.

TIPS BIJ HET STARTEN VAN EEN KLEINDSCHALIG EIGEN BEDRIJFJE

Maak een website, zorg dat je site er professioneel en overzichtelijk uitziet en dat meteen duidelijk is waarvoor men bij jou terecht kan. Als je een eigen zaak of bedrijfje aan huis begint, deel dan je visitekaartje uit aan vrienden, bekenden en kennissen. En vraag of zij je willen aanbevelen bij mensen in hun netwerk.

Zorg voor mond tot mond reclame door goede kwaliteit te leveren. Een tevreden bruidspaar zal je zeker aanbevelen bij toekomstige bruidsparen.

6 jaar geleden

Geachte Ik zou graag willen werken thuis en heb ervaring met naaien Mvg Aziza

6 jaar geleden

Als je wilt gaan bijverdienen met o.a. maaltijden koken, taarten bakken, cupcakes maken of organiseren van (culinaire) verjaardagsfeestjes, dan nodig ik je graag uit om je aan te melden op thuiskoksgezocht.nl. Dit is een culinair initiatief wat binnenkort van start gaat, waarbij het draait om koken, eten & genieten én waarmee je kunt bijverdienen.

6 jaar geleden

Je kan best een beetje bijverdienen met het invullen van enquetes, maar heel erg veel zal het niet opleveren. Ik sta bij alles ingeschreven en ben er achter dat er maar twee zijn waarbij je echt een paar euro per dag kan verdienen. Bij Euroclix kan je verdienen aan je online aankopen en enquetes invullen: https://www.euroclix.nl/index?SRef=Kx5cCkPQPv8sSsFK Bij Clixsense, een amerikaans bedrijf kan je ook een paar euro per dag verdienen door mee te doen aan Nederlandstalige enquetes. Je wordt uitbetaald in euro's, via Paypal. http://www.clixsense.com/?10255604 De verdiensten wegen niet op tegen een 'echt' parttimebaantje, maar voor mij is het een fijne aanvulling. Dit zijn in elk geval de twee die het meeste lonen.

7 jaar geleden

en als het dan een 'succesje' blijkt te zijn, koken of naaien.... en je doet het dan ineens af en toe in opdracht; hoe zit dat dan met belasting, afdrachten/aftrekposten etc? .