Snap

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 31

Een nieuwe zwangerschapsupdate over (vr)eten voor twee en een dansende stuiterbal in mijn buik.

Weinig beweging en veel alleen thuis zitten is voor mij niet de meest handige combinatie om min mogelijk aan te komen tijdens mijn zwangerschap. Ik merk dat ik nu echt veel meer trek heb in ongezond eten. Omdat ik ook stukken minder beweeg dan ik gewend ben is dit natuurlijk niet echt bevorderlijk voor de cijfers op mijn weegschaal. Daarnaast ben ik een emotionele eter, wat nu met al die hormonen helemaal niet handig is. Iemand die wel veel beweegt is trouwens het mevrouwtje in mijn buik, wat een wiebelkontje is dat zeg!

Al met al lijkt het hier af en toe een heus vreetfestijn en valt de schade op zich nog wel mee als ik op de weegschaal kijk. Maar tof is anders. Ik heb natuurlijk al een hoger BMI dan gezond is waardoor ik extra echo's krijg en in het ziekenhuis moet gaan bevallen. Nou gaat het verder prima met de baby, dus dat is fijn.

Toch vind ik het lastig om mijn voeding in balans te houden op dit moment. Ik heb geen trek in appels en peren, salades en groentes. Ik heb trek in chips, chocolade en Jelly Beans. En dan het liefst allemaal achter elkaar als het even zou kunnen. Er is overdag ook niemand die mij op mijn vingers tikt om te zeggen ... "zou je dat nou wel doen?!"

"kom maar hier liggen, mama"

Let's do this!

Het is echt een doel voor mij om even beter mijn best te doen en minder slechte keuzes te maken. Hoe moeilijk het ook is. Even doorzetten en er voor gaan. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mini dochterlief. Let's do this!

De afgelopen week ging het naast het vele snacken lichamelijk ook niet zo heel erg goed. Tenminste de eerste helft van de week. Ik had veel last van harde buiken die ook echt zomaar ineens heftig opkwamen als echte voorweeën. Zelfs op een dag waarop ik werkelijk waar helemaal niets had gedaan dan op de bank gelegen. Dat was wel even schrikken. Even dacht ik dat het misschien meer was dan dat. Gelukkig hield het weer vanzelf op en ging het de tweede helft van de week alweer stukken beter. Dat gaf mij weer een beetje vertrouwen dat alles goed gaat in mijn buik.

Wiebelkontje

Mevrouwtje is trouwens een enorme stuiterbal. Niet normaal hoe vaak en intens ze beweegt. Soms doet het ook gewoon echt zeer, maar meestal voelt het vooral erg fijn en gezellig met zo'n wiebelkontje in mijn buik. Vriendlief kan haar ook steeds beter voelen. "Wow!" roept hij dan. Zo bijzonder! Dat zijn wel echt de genietmomentjes voor mij tijdens mijn zwangerschap. Fijn dat ze mij en vriendlief deze zo veel geeft!

Dit was alweer week 31. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates!