Terug
Blog header image

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 19

Lees mee in mijn dagboek over week 19. Over kwaaltjes, tijd nemen voor jezelf en een zorgzame dreumes.

Week 19, alweer bijna op de helft. Wat gaat het snel! Mini is nu zo’n 22 cm groot en groeit als kool. Volgende week staat de spannende 20-weken echo gepland en ik kijk er erg naar uit.

Record aantal kwaaltjes

De afgelopen week was een redelijk rustige week. Qua kwaaltjes was het een vreemde week. Buiten de standaard rugpijn had ik af en toe jeuk op verschillende plekken. Dat werd ik toch wel een beetje bang van. Het zal toch niet weer zo ver komen. Ook was ik vooral ’s nachts vaak misselijk en had ik veel buikpijn. De maagzuur die daarbij voorbij kwam hielp ook niet bepaald mee. Ook had ik veel last van harde buiken. Ook mijn borsten zijn nog steeds pijnlijk. Er was niets waar ik helemaal gek van werd maar het was wel een recordweek aan verschillend aantal klachten. Ach, inmiddels ben ik het wel gewend en kan ik nog steeds erg genieten van mijn zwangerschap. Zo geeft zo’n eerste verschrikkelijke zwangerschap toch nog zijn voordeel.

Momentje voor mijzelf

Wat ik nu trouwens wel erg merk is dat ik soms meer behoefte heb op een timeout, gewoon even helemaal niets doen. Tijdens mijn eerste zwangerschap maakte ik gebruik van de vrijheid die ik had en deed ik op zo’n moment ook even helemaal niets. Nu is dat natuurlijk wel even anders. Ik kan niet zomaar alles en iedereen laten vallen zodat ik een timeout kan nemen. Ik moet namelijk voor mijn vrolijke dreumes zorgen die ook graag haar aandacht wilt krijgen die ze verdiend.Mijn uitzicht van tegenwoordig ;-)

Zorgzame dreumes

Het fijne is dat ze het al goed door heeft dat mama soms wat sneller moe is. Dan kijkt ze mij observerend aan en zegt heel wijs “mama moe”. Alsof ze het aanvoelt geeft ze mij dan net iets meer rust en ruimte, dat is zo fijn en lief. Ze wil mij ook vaak helpen. Dan komt ze aangewandeld met de handdoek om mijn handen af te drogen wanneer ik ze heb gewassen, echt een moedertje. De baby krijgt iedere dag wel even aandacht van Lola. Een kusje, en liedje of een knuffel. Lola is er steeds meer mee bezig dat ze en broertje of zusje krijgt. Ik ben zo benieuwd hoe ze het straks vind al het eindelijk zo ver is. Nog eventjes geduld.

Tot zo ver week 19, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

Kreeg jij ook ineens allerlei kwaaltjes tegelijk? En hoe creërde jij een momentje voor jezelf toen je al een kind gaat rondlopen?

 

Lindsy83
6 jaar geleden

Lola is echt lief! Misschien toch ook een reden mee dat je de kwalen beter kan handelen ;) Succes voor de echo volgende week!

Janskenl
6 jaar geleden

zeker... ik kan ze best goed verdragen gelukkig :-) scheelt ook veel dat mijn vorige zwangerschap een echte hel was...dus in vergelijking daarmee is deze hemels :-)

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.