Zwanger van onze 2de

Als er ergens clichés over bestaan is het wel de zwangerschap van je 2de kindje. Ze zou echt lichamelijk veel zwaarder zijn als je eerste. Je zou veel meer moe moeten zijn omdat je al een dreumes hebt rond lopen.

Bij mij is het op zich wel waar dat deze zwangerschap zwaarder is als bij Megan maar niet zo zeer doordat ik haar al heb rond lopen. Vanaf week 6 tot week 18 heb ik Hyperememis Gravidarum, overmatig zwangerschapsbraken en tot 2keer toe hebben ze me bijna moeten opnemen in het ziekenhuis.

En nu heb ik sinds de 20ste week last van het PUPPP syndroom, dit is een allergische reactie op de eiwitten die aangemaakt worden in de placenta van je kindje. Een hele mond vol maar eigenlijk komt het erop neer dat je allergisch bent voor je eigen zwangerschap. Waar ik dan weer om kan lachen is dat het zeldzaam is als het voor je 6de maand begint en in 70% van de gevallen verwacht de moeder een jongen. Ook komt het vaker voor bij meerling zwangerschapen. Tja wat zal ik zeggen het klopt toch echt niet in mijn geval ;-)

Er is niks aan te doen als alleen bevallen, maar omdat in nu pas 25wkn ben zit ik daar nog niet echt op de wachten. Al word ik gek van de jeuk hoor, zo erg is het dan toch ook weer niet.Mijn gezicht blijft bespaard en dat is dan toch ook weer iets om heel blij van te worden ;-) Verder krijg ik de oprispingen van maagzuur niet lekker onder controle en ik ben al een aantal keer wakker geworden omdat ik overgegeven had in mijn slaap. Nu vertelde mijn gynaecoloog dat dit best gevaarlijk kan zijn omdat je er in kan stikken. Ik heb dan ook maar verstandig gedaan en een extra kussen onder mijn hoofd gelegd en dit helpt aardig. Ook liggen de maag tabletten om mijn nacht kastje voor als ik ze nodig heb ’s nachts….

Nog even terug naar het eerste deel van m’n zwangerschap…………Al jaren probeer ik af te vallen. Echt ook moeite voor gedaan maar uiteindelijk me er maar bij neer gelegd dat het me niet gaat lukken. En waarneer lukt het mij: als ik zwanger ben! Hoe vervelend is dat ;-) Juist op het moment dat je niet af wil vallen.

Het ergste van het verhaal, en nu gaan jullie lachen, is dat ik mijn trouwjurk gekocht heb toen ik 8wkn zwanger was. En deze is nu te groot geworden! Wat een drama!  Ik heb gelukkig nog even want ik ga pas over 11wkn trouwen en hij kan ingenomen worden maar ik had eerder verwacht dat hij wat krap zou zitten in plaats van de wijd……………hahaha. Oké ik ben weer genoeg afgeweken van het topic van deze blog….. Al met al vind ik het dus meevallen hoe zwaar het is om zwanger te zijn met nog een kleintje over de vloer.

Ik heb geen last van mijn rug en ik kan al het speelgoed nog van de grond oprapen. Ook kan ik nog met gemakt de verzorgingstas, mijn boodschappen en Megan de trap optillen en dat is heel belangrijk! Ik wil nu niet zeggen dat alle moeder het makkelijk hebben met een tweede hoor! Ik heb gewoon heel veel geluk J Ik had me er ook helemaal op ingesteld dat ik het zwaarder zou krijgen. Maar tot nog toe blijft het me bespaard en kan ik, ondanks mijn heerlijke jeuk, lekker op een roze wolk zitten.