Snap

Zo veel te regelen, vakantie, er na etc.

Vakantie is altijd moeilijk. Naast waar gaan we heen en wat gaan we doen is er ook nog de voorbereiding, de reis etc.

Overal om mij heen zie ik het weer gebeuren. Op het werk moeten nog snel de laatste dingen worden overgedragen. In de supermarkt wordt ijverig gezocht naar lang houdbare etenswaar voor op de camping. Uit alle hoeken en gaten komen caravans en vouwwagens tevoorschijn. Auto's moeten nog snel door de wasstraat en worden daarna met veel stress ingepakt want het past weer eens niet. Onderhand schreeuwen de kinderen om aandacht wat de stress van papa en mama nog groter maakt. einduitslag: Bij vertrek heb je 2 zwaar gestresste ouders en huilende kinderen achterin. Lang leve de vakantie:

Dan denk ik aan het gesprek met onze kinderen van een paar weken geleden: 

Ik: Wat willen jullie liever? Vakantie ergens in een ander land of met papa en mama leuke dingen doen en in je eigen bed slapen?

Mijn zoon: Wat voor leuke dingen?

Ik: Wat zou je willen?

Mijn zoon: Zwemmen, naar het pretpark, en uit eten bij de wok.

Ik: Meer niet?

Mijn zoon: Jawel, lang opblijven.

Ik: wil je niet liever ergens heen en dan daar blijven slapen?

Mijn zoon: Nee, dat wil ik niet.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Nu vraag je je af... je hebt toch 2 kinderen? Ja klopt, maar ondanks dat mijn jongste net 4 is is hij de peuterpuberteit nog lang niet kwijt en hobbelt als een blind paard achter zijn broer aan. Alles wat die zegt is waar, klopt en is goed.

Nu moet ik toegeven dat mijn oudste niet zo van nieuwe dingen houdt (daar kom ik in een ander blog wel een keer op terug) dus het verbaasde mij eigenlijk niet.

Oke, hoe gaan we dit doen?

Zwemmen - We hebben een parkeerkaart voor 3 waterplassen in de buurt, een spetterpas voor de jongste waardoor die al gratis het zwembad in mag en een subtropisch zwemparadijs incl. glijbanen en wildwaterbaan op 30 minuten rijden. Ik zeg Check.

Pretpark: Hoewel we dit jaar al heel wat keren zijn geweest blijft Avonturenpark Hellendoorn leuk. En met onze jaarkaarten kunnen we erin en eruit wanneer we willen. Dus Check

Eten bij de wok: Die wok zit op 5 minuten afstand. Omdat kinderen toch niet zo veel eten doen we dat op maandag zodat we 5 euro per kind betalen. Na wat eten verdwijnen zij in het speelgedeelte en papa en mama hebben ook een gezellige avond. Check!

Lang opblijven: Check!

En zo blijft er nog genoeg ruimte om zelf ook nog wat leuke dingen te organiseren.

Goed, vakantie geregeld. Geen stress, ik zeg Check!