Terug
Blog header image

Zal ik ooit moeder worden......???

Het wachten er op is soms zo moeilijk, ;"niet te veel mee bezig zijn dan komt het van zelf". Dat is mijn geval heel anders....

Zal ik ooit wel moeder worden..??? Dat is de vraag die ik mezelf vaak genoeg stel en ik denk dat meer vrouwen dat hebben. Jullie hebben een tijdje niks van me gehoord, dat komt omdat ik mezelf weer moest herpakken. Het waren namelijk hele moeilijke weken de afgelopen periode, 4 weken plat niks mocht ik doen toen kreeg ik weer een "miskraam".

Na de evaluatie met onze arts hadden we besloten om er weer eentje terug te laten plaatsen in m'n natuurlijke cyclus, want ik had er immers nog 2 in de vriezer. De arts had het er over waarom we niet even zouden wachten. Aan de ene kant had ze wel gelijk maar aan de andere kant ik wilde het zo graag. En we wachten natuurlijk al bijna 3 jaar, ze vertelde dat ik er nog over na kon denken tot m'n eerst volgende menstruatie. Want als ik het graag nog een keer wilde proberen moest ik het ziekenhuis bellen om door te geven dat ik weer wilde gaan starten. Nou de dag was eindelijk aangebroken want het kwam pas op cyclus dag 30. Ik vol goede moed het ziekenhuis gebeld, ik had eerst de verkeerde afdeling uiteindelijk had ik de goede. Alleen de receptioniste van de afdeling snapte me niet helemaal dus plande ze een telefonische afspraak met m'n arts. Alleen dat was pas 2 weken verder, en toen we het gesprek hadden met onze arts vertelde ze me dat ik veel naar het ziekenhuis moest voor een echo om m'n cyclus in de gaten te houden. Maar het was immers m'n eerste keet dat het op deze manier ging dus ik dacht dat zal wel goed zijn. 2 weken(10november) verder ik werd gebeld door onze arts, de arts wist niet zo goed waarom ik een telefonische afspraak had. Ze dacht dat het ging over m'n opgezette buik die ik een maand terug had(waarvoor ik 4 weken op de bank moest). Ik vertelde nou nee ik had 2 weken geleden gebeld om door te geven dat m'n menstruatie was gestart en ik een terugplaatsing wilde in m'n natuurlijke cyclus. Nou de arts was helemaal verbaasd en zei nou dan is het idd geen telefonisch afspraak, ze vroeg me wanneer m'n menstruatie was gestart na wat uitzoeken kwamen we er achter dat ik die 10 november op cyclus dag 15 zat. Toen zei de arts nou dan moeten we vandaag een echo maken om te kijken of je niet al een eisprong heb gehad. Want als ik die al had gehad kon ik geen terugplaatsing krijgen. Ik was die dag op m'n werk, dus ik met m'n collega geregeld dat ik tussendoor even weg kon. Eenmaal in het ziekenhuis werd ik na 15 min naar binnen geroepen. De echo werd gemaakt en de arts zei dat m'n baarmoederslijmvlies mooi was opgebouwd. Ze wilde dat ik ook bloed liet prikken zodat ze nauwkeurig kon zien waar ik in m'n cyclus zat. Ze dacht zelf al dat ik die 10 november al wel pregnyl moest zetten(dat is de injectie van moeders voor moeders), die zorgt er voor dat ik geen eisprong krijg. Ze vertelde me ook dat ik waarschijnlijk dat weekend wel een terugplaatsing zou krijgen. Maar ik zou diezelfde dag nog gebeld worden met de uitslag. En idd ik werd die dinsdagmiddag(10 nov) gebeld dat ik m'n spuit die avond moest zetten en dat ik maandag 16 november een terugplaatsing heb. Ik was die 15e jarig en dacht als het goed gaat wat voor mooi cadeau is dit dan :).

16 november de dag van m'n terugplaatsing, nou het terugplaatsen ging niet zo vlot deze keer. Ik heb een gekantelde baarmoeder dus het is lastig om er bij te komen. Maar met de uitleg in m'n dossier hoe ze er moesten komen ging de arts aan de slag. Ik heb er een uur gelegen en er moesten 3 artsen aan te pas komen om het te proberen. De 2e arts ging proberen om met een tang m'n baarmoeder te pakken om die naar haar toe te trekken. Pfff wat deed dat pijn. Uiteindelijk is het de 3e arts in 5 min gelukt om het terug te plaatsen. Eenmaal weer thuis waren de wachtweek weer van start gegaan.

Week 1 ging voorbij het was een top week want ik het waren nu m'n eigen hormonen. Dus ik had niet bepaalde kwaaltjes van al die kunstmatige hormonen. Week 2 begon ik had af en toe wel wat vage krampjes maar niet pijnlijk, het voelde eerder een beetje weeïg. Zaterdag nacht(21 november) werd ik wel wakker met een enorme steek aan m'n rechter kant die later weer weg trok.(dit heb ik nog nooit gehad). De rest van de dagen gingen goed, wat ik het spannends vond was die dag waarop het elke keer mis ging. Dat was afgelopen woensdag, op die bewuste dag kreeg ik de vorige keren enorme buikpijn. Deze keer niet dus wat een opluchting, ik vol goede moed m'n bed in. De volgende morgen was aangebroken ik had die nacht nergens last van gehad en die ochtend ook niet. Ik naar het toilet en ja hoor daar is de bosdoener weer.... Helaas "miskraam"(ik noem het een miskraam omdat m'n eicel al bevrucht was)4 is een feit. Nou en nu is het vrijdag ik voel me echt heel erg ellendig, ik heb alleen maar gehuild. Waarom nou, wat doe ik verkeerd... Kan ik eigenlijk wel zwanger worden..? Waarom is het uitgerekend bij mij dat hij niet goed innestelt ..?? Kan ik ooit wel moeder worden..??Dat zijn de vragen die ik me steeds maar stel.. 

Annemiek2
7 jaar geleden

Even een arm om je heen vanaf hier. Heel veel sterkte maar weer.

Meredith
7 jaar geleden

Dank je wel Annemiek2

essiearwen
7 jaar geleden

Het gevoel zo herkenbaar. Ik hoop voor je dat het snel lukt. Ik zal voor je duimen. Dikke knuffel

TessK
7 jaar geleden

Ik kan mij niet voorstellen hoe je je voelt en hoe je het beleeft. Dikke digitale knuffel...

Meredith
7 jaar geleden

Bedankt Essiearwen xx

Meredith
7 jaar geleden

Dank je wel Tessk

Lindsy83
7 jaar geleden

Een hele dikke knuffel! Ik hoop maar dat al dat wachten komt doordat er een heel speciaal kindje zit te wachten tot ze bij je kan komen... Begrijp ik het goed dat je nu eerst nog maar 1 kans hebt om het op deze manier door middel van terugplaatsing te proberen? Ik hoop echt zo voor je dat het niet heel lang meer duurt voordat je ook moeder mag worden...

rebo1982
7 jaar geleden

Lieve Meredith, wat wens ik het je toe. Een kindje. van jezelf. Elke keer weer als ik een blog van je zie verschijnen hoop ik op positief nieuws en ik ben alleen maar een volger van jouw blogs. Ik kan me niet indenken hoe dit voor jou moet zijn. Ik wens je veel sterkte en kracht in deze reis!

Meredith
7 jaar geleden

Lief berichtje Lindsy83 bedankt. Ja klopt ik heb er nog 1 in de vriezer.

Meredith
7 jaar geleden

Ahhh lieve woorden bedankt Rebo1982.

Anoniem
7 jaar geleden

Lieve meredith. Je zorgt zo goed en met veel liefde en respect voor andermans kindjes. Ik gun het je van harte het moederschap. Ik hoop dat deze strijd die je nu voert echt word beloond met een eigen kindje van jou en Arjan. Als collega maak ik het aan de zijlijn mee jou stille verdriet. Ondanks alles ben je zo dapper en strijdluchtig en hou je je gevoel voor humor. Ik weet niet of ik dat zou kunnen in jou situatie. Respect.

Meredith
7 jaar geleden

Ahhhh lieve reactie Mieke. Bedankt xxxx

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl