Blog header image

Winda uit Guinee-Bissau ontvangt het laatste MommaLuv-pakket van 2020

Mogelijk gemaakt door de gebruikers van Mamaplaats!

De laatste MamaplaatsXMommaLuv-moeder van 2020 hebben we mogen bezoeken in Guinee-Bissau. Toen ik voor het eerst in contact kwam met twee Nederlandse zussen die daar wonen en werken, moest ik ook even opzoeken waar Guinee-Bissau lag, haha. Het is een klein landje in West-Afrika naast Senegal. ‘Eén van de armste landen ter wereld waarvan de economie voor 90% afhankelijk is van de export van cashewnoten’ – las ik op Wikipedia. Dat we hier veel moeders kunnen ondersteunen met een pakket vol basisbenodigdheden voor hun newborn, staat buiten kijf!

Doordat Mamaplaats bij iedere geplaatste blog een donatie aan MommaLuv doet, hebben wij in 2020 iedere maand een Afrikaanse mama kunnen supporten. Met mama Winda uit Guinee-Bissau sluiten we de reeks van 2020 af. Ik stel haar graag aan jullie voor:

Winda is 33 jaar en is werkzaam als beveiliger bij een gebouw van de UN. Haar man is metselaar en samen hebben zij al een zoon van 12 jaar. Ondanks dat er wel een inkomen is, is alle extra ondersteuning enorm welkom. Winda had zo’n dikke buik, dat iedereen dacht dat zij een tweeling verwachtte. Maar in de kliniek waar zij voor check-ups heen gingen, zeiden zij dat dit toch echt een eenling was :). Echo’s zijn vrij ongebruikelijk in Guinee-Bissau, dus of het een zoon of dochter zou worden wist niemand.

TODO: Add alt to media

Op 27 december 2020 zijn Winda en haar man de trotse ouders geworden van een tweede zoon. Zij hebben hem Jocel genoemd. Omdat zij in de kraamperiode richting familie in het binnenland zullen vertrekken, even weg uit de drukke hoofdstad Bissau, kwamen zij het MommaLuv-pakket ophalen bij mijn contactpersoon thuis. Vandaar de ‘luxe’ achtergrond :) - zo woont het gezin zelf niet.

TODO: Add alt to media

Uit jullie naam lieve Mamaplaats-gebruikers kreeg zij dit MommaLuv-pakket voor dit schattige ventje Jocel op de foto. Dit bestond o.a. uit: een babybadje, een klamboe, een muskietententje om over de baby heen te zetten, een dekentje, lakens, kleertjes, luiers, verzorgingsproducten en een potje voor als Jocel wat groter is.

Wederom heel veel dank – want door jullie is dit mogelijk gemaakt. In het moeilijke jaar dat achter ons ligt heb ik één heel belangrijke les geleerd: je kunt ALTIJD blijven helpen! En aangezien de samenwerking tussen Mamaplaats en MommaLuv zich ook in 2021 zal voortzetten (YES!), kijk ik ernaar uit jullie liefde weer te delen met de mama’s in Afrika!