Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • Bevalling
  • zwanger
  • #bevallen
  • #momtobe

Wil je er nog iemand bij?

Kunnen we een buurtfeest houden aan mijn beval bed!

Nadenken over de bevalling is iets waar ik me van te voren nooit echt bewust van was dat dat ook moest. Bedoel de baby komt toch wanneer hij of zij dat wil. 

Voordat in zwanger was riep ik altijd tegen mijn moeder dat ze de maand voor de uitgetelde datum rekening moest houden met het feit dat ze zeker een maand bij ons in huis zou wonen! Op zolder staat gewoon een bed en ze weet de weg dus ik zag het probleem niet! Bedoel hallo? Wanneer heb ik wel wat zonder mijn moeder gekund? Dit zijn té grote mensen stappen en ik wil dat mama er bij is en keuzes voor mij maakt!

Manlief zou het waarschijnlijk niet eens aankunnen of van zich zelf af gaan bij het zien van een beetje bloed. Lekker dan, dan zou ik er dus alleen voor staan! No wat, geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt! Mama to the rescue dus! 

Tot nu! Er werd ineens de vraag gesteld of ik er meer mensen bij wilde hebben dan alleen mijn man? Uhm, nee? Wat een rare vraag! Net of ik dan een heel buurtfeest ga houden aan mijn bed, grapte ik nog. Maar het is helemaal geen rare vraag dus maar toch voelde het opeens anders. 

Hoe bijzonder is het als je moeder bij de bevalling is, hoe bijzonder dat zij dat van haar eigen kind mag meemaken! Ik wil dat later bij mijn kind ook! Maar aan de andere kant, waarom zou ik mijn moeder erbij willen? Ik maak dit hele proces al mee met mijn man en dan kunnen we dat klusje toch ook wel samen klaren? Toch? Ze was er tenslotte ook niet bij toen er werd raak geschoten dus waarom wel als ze er wordt uitgeschoten!? 

Misschien kan ik het nog als een optie houden! Dat ik dat dan bekijk op het moment zelf.. misschien als het zover is dat ik dan heel graag heb dat ze erbij is! Misschien komt dat wel helemaal niet uit. Misschien wil ik het wel niet. Oké, hier kom ik nog op terug!