Snap

Vrouw (46) wordt moeder en oma binnen 12 dagen

De Amerikaanse Pam Berner (46) was dolgelukkig toen ze erachter kwam dat ze in verwachting was van haar vijfde kind. Slechts een paar dagen later maakte haar dochter Morgan van 21 bekend dat ze ook zwanger was. Pam werd zo niet alleen opnieuw moeder, maar ook voor het eerst oma.

Pam Berner beviel op 21 juli van dochter Samantha. Haar dochter Morgan beviel slechts 12 dagen later van een jongetje genaamd Jace.

Samen in verwachting

Pam heeft al vier kinderen, Morgan (21), Madison (18), McKayla (16) en Johnny (13), maar ze wilde graag nog een vijfde kindje met haar man Sean. Ze waren al zes maanden aan het proberen, maar waren bang dat het aangezien haar leeftijd, niet meer zou lukken. Toen ze erachter kwam dat ze toch zwanger was geraakt, was ze door het dolle heen. Ze besloten echter om het nog even geheim te houden, omdat ze eerste wilde weten of het kindje gezond was. Slechts drie dagen na haar positieve zwangerschapstest, vertelde haar dochter Morgan aan Pam dat ze zwanger was. Op dat moment wist Morgan nog niet dat haar moeder ook zwanger was. "Als Morgan vertelde over haar ochtendmisselijkheid en moeheid kon ik alleen maar denken: 'oh meisje, ik voel precies hetzelfde'." Na het eerste trimester vertelde Pam en Sean aan iedereen dat ook zij in verwachting was.

Woman, 46, becomes new mum and first-time grandma just days apart https://t.co/NbmSM6A4Ai pic.twitter.com/nMV9k2LhOv

— PA Real Life (@PA_Real_Life) 21 maart 2016

Fantastische ervaring

Tegelijkertijd zwanger zijn was voor beide een fantastische ervaring. "Het is geweldig om dit te delen met mijn dochter. Ik kon haar goed helpen tijdens de zwangerschap, omdat ik precies wist wat ze voelde."

.@erincardiff spoke to a woman who became mum & nan within days! Blimey! https://t.co/JIyEvbS1CW pic.twitter.com/Oq3rsTrE0h

— PA Real Life (@PA_Real_Life) 21 maart 2016

Negatieve reacties

Naast alle positieve reacties op het goede nieuws, kreeg Pam ook af en toe negatieve reacties. "Ik besteed geen aandacht aan negatieve opmerkingen. Vaak denken ze dat onze kinderen tweeling zijn. Soms laten we het zo, omdat het makkelijker is."

Trots

Dochter Morgan woont weer thuis en dat vindt Pam super. "Ik ben zo trots op haar. Ze heeft zoveel energie en enthousiasme. De twee zwangerschappen waren soms lastig, maar moeder én oma worden op hetzelfde moment is fantastisch."

Hoe zou jij het vinden om samen met je moeder of dochter zwanger te zijn?

Bron: Dailymail

Bekijk ook: Twee keer anders zwanger

7 jaar geleden

Voor mij niet heel byzonder. Mijn schoonzusje en schoonmoeder hebben dit ook al meegemaakt. Tussen hun kinderen zit ook ongeveer 2 weken. Mijn jongste schoonzusje is nu 28 en haar neef is ook 28. Voor mij is het dus best normaal

7 jaar geleden

Het is wel heel bijzonder, maar moet er zelf niet aan denken dat mijn moeder of schoonmoeder teglijk met mij zwanger was...