Snap

Voor de tweede keer.

Drie maanden geleden hebben mijn vriend en ik besloten om voor een tweede kindje te gaan. En wat een avontuur is dat, nu al!

Op 31 augustus heb ik mijn spiraaltje laten verwijderen. De dag daarna kwam ik bij de Xenos het 9-maanden dagboek tegen en heb het gelijk gekocht! En ook een paar zwangerschapstesten, want die mogen nu natuurlijk niet ontbreken. Het gevoel dat ik die dag had, was alsof ik al zwanger was. En dat gevoel is eigenlijk niet meer weggegaan. Elke dag denk ik dat ik wat voel, af en toe ben ik misselijk, ik heb weer zin in de dingen die ik ook extra lekker vond bij mijn eerste zwangerschap en onbewust bescherm ik mijn buik. Zeker als ik met mijn zoon van 1,5 jaar lig te ravotten. Bij ieder krampje, borreltje of ander gevoel, denk ik weer dat ik zwanger ben, ook al ben ik dan net zwaar ongesteld geweest. 

Ik heb al ongeveer 10 zwangerschapstesten gedaan en bij de laatste dacht ik een heel vaag streepje te zien, maar ik werd 3 dagen daarna alweer ongesteld. En ook dan denk ik dat dat bloed is van de innesteling, maar dat kan helemaal niet, want ik ben echt duidelijk ongesteld.

Het lijkt wel een obsessie! Maar ook probeer ik heel nuchter te blijven. Hoe moeilijk dit ook is. Ik wil het ontzettend graag, maar probeer mijn hoofd koel te houden. Ik wil niet dat ik straks teleurgesteld ben als het niet lukt of langer gaat duren dan ik had gehoopt. Want als het niet lukt, is dit voor mij een teken van de natuur dat het zo moet zijn (hoe erg ik het dan ook vind). Van mijn zoon was ik binnen 3,5 maand zwanger. Onbewust, want we waren er niet heel erg mee bezig, ondanks dat ik toen gestopt was met de pil. Verder zijn we allebei kerngezond, drinken we niet (heeeeeeeel af en toe), bewegen veel en eten we gezond. Dus je zou denken dat het gewoon moet lukken. 

Ook al zijn we pas 2,5 maand bezig, het lijkt al een eeuwigheid te duren. Maar ik zie het als een avontuur. Een avontuur met z'n drieën, want mijn zoontje speelt natuurlijk een grote rol hierbij. Met hem heb ik alles al een keer meegemaakt en hij is de allermooiste en liefste persoon die er is. 

En nu gaan we gauw kijken wat er in onze schoen zit! 

Fijne dag allemaal! 

Liefs, Isa