Snap
  • Zwanger
  • verhuizen
  • hoogzwanger
  • semibungalow
  • makkie

Verhuizen als je hoogzwanger bent.

Mijn ervaring

13-7 was het zover, we kregen de sleutel van ons nieuwe huis. We hadden er onwijs naar uitgekeken. En zin om te beginnen.

14-7 is mijn vader begonnen met schilderen, het was al snel duidelijk dat echt alles geschilderd moest worden, dus niet alleen de wanden/plafonds zoals wij zelf gedacht hadden. (Hadden maar een bezichtiging gedaan, en Paul nog een rondje voor wat metingen)

Dus kwam er flink wat werk bij voor mijn vader. Paul had geen vakantie dus die kon alleen in de avond/weekenden uren een handje helpen. De vader van Paul die was er ook om te helpen met andere dingen. En ikzelf moest ook gewoon werken. De woensdag was ik zelf ook nog vrij en heb ik lekker kunnen schilderen. Ik merkte alleen al bij de eerste muur dat het niet z’n succes was. Ik was z’n 31 weken zwanger toen en mijn heupen vonden het niet zo leuk 😬.

Na een muur ben ik toen ook gestopt, maar ik heb wel een muur van de babykamer kunnen verven. Voelt toch goed! 😉In het weekend kregen we gelukkig nog hulp van Myrthe en ook nog van Ray. (Schoonzus en broer)

Stef kon een keertje in het weekend extra gaan spelen bij bijzonder. Dus dat was fijn. Op de dagen dat ik vrij was ben ik elke keer met Stef op en neer gegaan naar het nieuwe huis tussen therapieën en de middag slaap door maar je kan dan weinig doen. Even koffie zetten voor opa hondjes zoals Stef opa noemt (mijn vader) . Soms was opa Ijsje er ook. (de vader van Paul) Dubbel feest! 🥳

Stef had zijn plekje al snel gevonden want hij wou altijd meteen naar buiten als we er waren. Dat is nu nog steeds, in de ochtend zodra we naar beneden gaan dan wil hij naar buiten. Nu het kouder is in de ochtend moeten we echt praten als brugman dat dit nog niet kan haha! 🤪

Gelukkig was alles wel op tijd klaar, dus 5-8 op mijn verjaardag kwam de verhuiswagen. Ondertussen was ik 34 weken zwanger en was het best heet 😳 Gelukkig hadden we dus een verhuizers in de hand genomen. Kost wel wat maar het scheelt zoveel stress! 😉

Gelukkig voel ik me lichamelijk echt 10x beter dan met de zwangerschap van Stef. Dus ik kon nog flink mee helpen qua inpakken. Want je moet altijd nog de laatste dingen inpakken.Om 15.00 waren we helemaal over op de medische bedden van Stef na. Dit moet via Atlas gaan want anders wordt het verzekering technisch lastig. Deze kwamen een dagje later.De verhuizers hadden flink doorgewerkt! (Respect mannen met de warmte!)

Stef was lekker spelen bij bijzonder en we konden hem rond 17.00 ophalen.

De dag erna ging hij ook nog lekker spelen en kon ik, Paul moest al weer werken aan de gang met de dozen leeg maken. Omdat ze een hitte golf hadden verspeld dacht ik begin maar boven, dan heb je dat vast klaar. Dit was donderdag dan ook een heel eind klaar. Heel eerlijk ik moest ook echt. Want ik had geen overzicht meer wat ik nog moest kopen voor de baby en alles moest nog gewassen worden. 😅 kreeg er een beetje stress van!

Stef ging nog 2 weken 3 dagen per week naar de vakantie opvang. Dus op die dagen had ik heerlijk mijn handen leeg en heb ik flink kunnen ruimen. Stef zijn oppas Jade was nog een keertje extra gekomen zodat ik het oude huis kon poetsen. ☺️

We hebben nu bijna alles wel op zijn plek staan. Morgen komen ze nog de trap doen, en vrijdag komen ze ons nieuwe bed brengen (slim voor een bevalling?! 😂) Het oude huis is ook bijna leeg, 31-8 gaat ie naar zijn nieuwe baasjes 😉

Als de baby er is dan heeft Paul 5 weken verlof en dan willen we langzaam een begin maken aan de badkamer voor Stef beneden. Want boven is de douche eigenlijk te klein voor Stef. Paul moet hem weer dragen omdat de douche stoel niet in de douche past. Of ik ga met hem in bad.We nemen hem nog wel voorlopig mee naar boven om te slapen, maar zodra we hem niet meer kunnen tillen gaat ie beneden slapen. We hopen dat we dat nog een paar jaar kunnen volhouden. Want hij moet toch minimaal 2x per nacht gedraaid worden. Tegenwoordig huilt ie dan niet meer. Wat fijn is hij zegt gewoon mama draaien 😁 zo fijn!

Je merkt aan Stef dat dit wel een heftige tijd voor hem geweest is. De eerste paar weken heeft hij bij de opvang meer gehuild dan dat hij normaal doet. Hij was ook bang voor een ander kindje helaas. Gelukkig kwam er verbetering in en heeft ie de laatste weken nog veel plezier gehad!

Alleen nu is hij thuis echt een draak, alleen maar nee zeggen. Gillen schreeuwen.. onze oren doen het nog net.. Wellicht was het toch allemaal wat veel, en ook de baby die nu bijna komt. En 2 is neeeeeeeeeeee 🤪 drama! Hopelijk vinden onze nieuwe buren ons nog steeds leuk 😂 Ze waren heel blij om wat verjonging in de buurt te krijgen, maar denk dat ze daar al weer van genezen zijn 🤭!

Zelf vond ik het hoogzwanger verhuizen dus wel meevallen 😊 officieel zouden we pas na de baby verhuizen rond oktober. Dus ik denk dat dit toch beter was.Nu ben ik bijna 37 weken zwanger en kan ik echt gaan genieten. Babykamer ✅ Stef zijn kamer ✅ onze slaapkamer ✅ en beneden bijna ✅

Mocht de baby nu komen dan is alles voor elkaar! Of in ieder geval aan kant voor de kraamhulp en het bezoek wat we dan gaan krijgen. 😉

Ondertussen is de vakantie afgelopen van Stef en gaat hij morgen weer richting Nijmegen met mij, op naar een nieuw schooljaar. Met hopelijk veel nieuwe stappen in zijn ontwikkeling! (Zodat het schreeuwen ook stopt 😂)

Liefs Naomi 

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
3 jaar geleden

Mooi hoor!! Veel liefde en geluk in jullie nieuwe huis ❤️ Liefs D xxx