Terug
Blog header image

Uitgerekende datum vs. uitgerekende periode

Week 38 van mijn zwangerschap. Het kleine meisje in mij is officieel voldragen. De uitgerekende periode van week 38 tot 42 is aangebroken...
Lindsy83
6 jaar geleden

Ik ben wel heel nieuwsgierig wanneer je kleine meisje zich aan gaat melden. Ik was vorig jaar op precies dezelfde dag uitgereknd, 31 januari, maar ons zoontje vond het wel genoeg geweest en kwam precies 4 weken eerder. Die grens ben je in ieder geval al voorbij! Mijn gok staat nog steeds op de 29e. Dan hoef je nu nog maar 8 dagen. Succes!

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

O die uitgerekende datum. Ik leefde er net als jij naartoe. En hoopte ook vanaf week 38 dat ze snel zou komen. Zodra de uitgerekende datum voorbij was, kreeg ik gek genoeg wat meer rust in mijn hoofd. Ik moest toch wachten wanneer ze zich aandiende. Uiteindelijk is ze met precies 41 weken geboren. Heb een aantal uur daarvoor nog wel een inwendig onderzoek gehad en een flinke wandeling gemaakt. Op de weg terug naar huis begonnen de weeën. Of het daardoor in gang is gezet weet ik niet. Maar een flinke wandeling zou je kunnen overwegen, mocht je het echt zat zijn ;-). Succes met wachten en ik hoop dat je volgende blog een: hoera het is een meisje blog is!

Anoniem
6 jaar geleden

5 jaar geleden ook op 31 januari uitgerekend en onze dochter kwam precies een week later. Haar oudere broer werd op de dag geboren dus die week overtijd heeft voor mijn gevoel wel twee weken geduurd. 2 jaar geleden weer een dochter gekregen en deze was koppig en lag in stuit liet haar niet draaien en die is met 38.6 weken via keizersnede geboren. Succes met de laatste loodjes

Blog header image

1 december.. nu 2 jaar later

1 december 2020 de dag dat onze rollercoaster begon.. en nu 2 jaar later..

Morgen 1 december.. een datum die voor altijd in m'n geheugen gegrift staat. Een dag die ik al minstens 100 x herbeleef en minstens 50 x besproken heb. Herinneringen die nog zo vers zijn als herinneringen van gister. 


1 december 2020 was de dag dat ik voor de ligging echo ging met 34 weken zwangerschap en nog 1 x die verrekte niertjes checken. Waar ineens de wereld op z'n kop stond. Gespiegelde organen en dan een hartafwijking. Waar ik kompleet gebroken de praktijk verliet. Savonds we samen wat positiever werden want de medische wereld kon toch al zoveel. Om vervolgens een dag later ons ineens in een rollercoaster stapte en waar we de volgende 5 weken leefde tussen hoop en vrees. Een diagnose onduidelijk. Een antwoord moesten afwachten. En de nachtmerrie. Komt onze kleine man überhaupt wel thuis. De geboorte de diagnose en de opluchting. Ik heb het allemaal wel geschreven. Maar het blijft onwerkelijk. 


Kleine superster. Hoe ongelofelijk trots ben ik op je. Je leeft speelt eet slaapt bijna alsof je gezond bent. Ik zeg bijna want er zijn echt wel dingetjes. Bijna 23 maanden oud. Je tweede verjaardag staat bijna voor de deur. De leeftijd waarop de artsen aangaven de minimum leeftijd te verwachten van jouw operatie.. ergens tussen 2 en 3 jaar hebben ze ons verteld het kon ook eerder het kon ook later...  ik hoop dat het nog maanden kan volhouden. En ik dit gevoel van angst en onzekerheid nog even langer vooruit kan schuiven, maar laten we vooral nog even genieten van het hier en het nu ❤️

TODO: Add alt to media