Terug
Blog header image

Twijfel slaat toe...

Ineens twijfel ik over een tweede kindje. Waar komt dat nu ineens vandaan?

Ik ben net ongesteld geworden en heb een paar ovulatietesten in huis. Dit willen we toch eens proberen, dacht ik. Maar soms twijfel ik ineens! 

Willen wij écht wel een tweede kindje? Past het wel in ons leven? Zijn we niet nu al compleet? 

Gister zei ik tegen mijn vriend: 'Soms denk ik weleens dat er bij ons nooit een tweede kindje komt, dat het niet voor ons is weggelegd om nog een kindje te krijgen.' Hij beaamde dit!? 

Maar waar komt ineens die twijfel vandaan? 

Ik heb altijd kinderen willen hebben. Het liefst 5! Met z'n allen aan een grote keukentafel en gezellig samen ontbijten iedere zondag. Ik zag het altijd helemaal voor me. 

Vijf kinderen passen sowieso niet in ons leven nu. Daar is onze financiële situatie niet naar. We werken allebei hard, mijn vriend 40 uur en maakt vaak overuren, ik werk 30 uur. Ik ben wel druk op zoek naar een andere baan, maar die zijn helaas niet voor het oprapen. Ik wil namelijk andere dagen werken en ik zou nét iets meer willen verdienen. We redden het nu makkelijk, hebben een appartement gekocht, kunnen elk jaar op vakantie, rijden een auto en houden elke maand nog wel iets over. Maar hoe zou dit met een tweede kindje zijn? Doen we onszelf dan niet tekort? En nog belangrijker: doen we onze kinderen dan niet tekort? We willen wel elk jaar op vakantie kúnnen gaan. En we willen ook onze auto graag houden. Hoe neem je zo'n besluit? En is dit dan wel het goede besluit? 

Heel belangrijk is dat wij nu heel erg gelukkig zijn! Alles loopt op rolletjes. Onze zoon is geweldig! En we hebben het samen ook fantastisch! Dus waarom willen wij per se een tweede kindje? 

Mijn idee hierachter is dat ze dan altijd elkaar nog hebben, mochten wij er niet meer zijn. Mijn moeder is dit jaar overleden en ik heb met mijn broer een hele sterkte band. Die band is echt heel fijn. 

Maar waarom vind ik het nu ineens zo eng om voor een tweede kindje te gaan? Herkenbaar voor iemand? 

Sara146
6 jaar geleden

Hoi, interessante blog, want ja, er zijn nu eenmaal dingen om over na te denken. Ik heb dat zelf ook, die gedachte dat je kindje nooit alleen is d.m.v. een broertje of zusje. Lief he? Ik heb dat ook met mijn broer en had zelfs graag dat ik nóg meer broers en zussen zou hebben gehad. Mijn man heeft 9 broers en zussen(!) en wat is dat leuk! Die gezelligheid en herkenning. Hij vindt dat zelf ook. Ik wil dat heel graag doorgeven voor mijn kinderen. Ik persoonlijk vind vakanties niet zo belangrijk, dat is een momentopname en de rest van het jaar moet je dat zoveel werken en alles missen enkel voor die dikke auto of voor een verre-hier-is-nog-nooit-een-kennis/vriend/vriendin/familielid/buur-geweest-vakantie? Een type ''oude-maar-hij-rijdt-tenminste-nog-auto en een dagje naar de speeltuin doen het bij wijze van ook al :) Ik denk niet dat je kinderen te kort doet als je niet elk jaar op vakantie kunt gaan. Maar dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk.

Lindsy83
6 jaar geleden

Aan de ene kant belangrijk om over de fianciele situatie na te denken, aan de andere kant is niemand zeker dat ze in dezelfde situatie blijven als nu. Persoonlijk zou ik dus de keuze om voor een tweede te gaan daar dus ook niet van af laten hangen, maar geoon naar je gevoel luisteren. Voelt je gezin nu als compleet, dan gewoon lekker genieten van wat je hebt. Voelt het alsof er toch nog 'iets mist' dan wel proberen voor een tweede.

iMennen
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Fijn als anderen het begrijpen :-) inmiddels hebben wij er eens goed over gepraat en de tóch besloten voor een tweede kindje te gaan. En inderdaad omdat vakanties niet het ergste zijn om te missen en de auto is al oldtimer (1956 en de droomauto van mijn vriend), alleen wil ik nog een bakfiets, dan komt alles goed ;-) en past een tweede echt wel in ons gezinnetje! Dus we gaan er helemaal voor!

iMennen
6 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk! We moeten zeker naar ons gevoel luisteren en niet per se naar de financiële situatie kijken. Want die is prima. Er zijn zat mensen die niet werken of het met nog minder moeten doen.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.