Snap

TJK - Zwanger en verhuizen

Met de komst van onze dochter Isabelle werd het me meer en meer duidelijk dat ik onze kinderen hier niet groot wilde brengen.

Hoog zwanger stond ik te douchen in een mobiele douche (zo'n retro douche ja), bloed zweet en tranen heeft het gekost om het huis om te toveren tot ons 'thuis'. Na ruim 2 jaar verbouwen, voor, tijdens en na mijn zwangerschap was het huis KLAAR!! Maar iets klopte er niet. Hoe goed ik ook mijn best deed om me thuis te voelen in de wijk , een onbehaaglijk gevoel bleef maar op de achtergrond aanwezig.

Ik kon maar niet wennen en eigenlijk voelde ik me altijd een beetje ongemakkelijk in de wijk waar we woonden. Met de komst van onze dochter Isabelle werd het me meer en meer duidelijk dat ik onze kinderen hier niet groot wilde brengen. 

Als ik me echt zo vervelend voelde konden we het huis beter nu te koop zetten, nu Isabelle nog niet naar school gaat.

Tim kwam met het idee om het huis gewoon eens te koop te zetten. We hadden niks te verliezen en we zouden wel zien of het ook daadwerkelijk verkocht zou worden. Als ik me echt zo vervelend voelde konden we het huis beter nu te koop zetten, nu Isabelle nog niet naar school gaat. Het stond nog geen week te koop of we hadden al 3 aanvragen voor een bezichtiging. Al snel hadden we een koper en lag het koopcontract op tafel. Het kan dus echt! Gaan we ermee door? Ja, nu moeten we ook maar doorzetten ook…

Een aantal weken daarvoor zagen we een nieuwbouw project waar we helemaal verliefd op waren geworden. Maar we dachten allebei dat dit ver boven ons budget zou liggen… Na een gesprek met de hypotheekadviseur bleek al snel dat het wél mogelijk was!! Maar waar zouden we dan gaan wonen als het nieuwe huis gebouwd wordt? Tijdelijk iets huren dan maar. Dat was toch niet te betalen? Maar daar was mijn vader. "Kom maar ‘tijdelijk’ bij mij in huis".

Nog geen maand later zaten we bij de notaris. Om zowel de verkoop van ons huis als de koop van ons ‘droomhuis’ te tekenen. Bijna 30 weken zwanger was ik, toen we met het hele spul richting mijn vader vertrokken om daar ruim een jaar te verblijven.

Ruim 1 jaar en gezinsuitbreiding verder is het huis sinds een aantal weken opgeleverd! Tim is hard aan het klussen om het huis medio oktober klaar te hebben. De eerste verjaardag van Rosalyn te ‘vieren’ voor zo ver dat kan. Want dat is het streven. Haar verjaardag vieren we in ons nieuwe huis, sowieso!

We kunnen niet wachten om straks eindelijk naar ons eigen huis toe te gaan. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben heel erg dankbaar dat we bij mijn vader mochten wonen tijdens de bouw. Maar een eigen plek, een thuis voor de meisjes leek zo ver weg... En nu is het over 3 maanden zo ver. Op mijn Instagram @tjk.interior is het hele project te volgen.