Snap
  • Zwanger
  • zwangerschapshormonen
  • alszwangerwordennietvanzelfsprekendis
  • zwangerwillenworden
  • eindelijkzwanger

Tijd om de zwangerschapstest te doen

zal het deze keer dan zo zijn?

Ik denk dat ik mezelf aan het beschermen was, want ook al voelde ik me moe en had ik echt het idee dat er nu iets gaande was in mijn lichaam; dat voelde ik alle keren hiervoor ook. Ik wilde ergens wel geloven dat ik zwanger kon zijn na (pas) twee maanden mijn voeding aanpassen, maar durfde het simpelweg nog niet toe te laten.

Vroeg in de ochtend, van die bewuste 3 november dus, lag ik al wakker. Ik moest plassen, maar ik durfde niet. Ik probeerde nog wat te slapen maar op een bepaald moment was ik er klaar mee. Ik moest het gewoon doen. Bang of niet bang voor wat het resultaat zou zijn, ik moest het moment nu pakken. Dus daar ging ik.

Eerst naar beneden om een bekertje te pakken om wat urine op te vangen (sorry, misschien ‘too much information’ maar ik weet niet hoe andere dat doen hoor over een test heen plassen.. Gaat bij mij altijd mis haha) en dan in de kast opzoek naar een zwangerschapstest. Die had ik natuurlijk op voorraad liggen, want na al die keren wist ik dat dit best eens handig kon zijn. Nou, test gedaan en wachten maar.. Binnen no time stond er een plus op de test. Juist deze keer had ik geen handige zwanger-niet zwanger test, want die zijn duur en ach dit werkt ook (was dus mijn redenering voor deze aankoop haha).

Een plus. Een plus. Een plus. Geen beschrijving meer te vinden, dus wat betekent een plus? Hartkloppingen had ik inmiddels, want plus moet positief zijn toch? Weer naar beneden en weer op Google zoeken.. mijn zoekopdracht zal iets geweest zijn in de richting van ‘wat betekent een plus op zwangerschapstest’ want ik wilde zeker zeker zeker weten dat dit was wat ik dacht dat het was. En ja hoor, daar stond het; ZWANGER!!

Ik stond te trillen op mijn benen, had klamme handjes en hartkloppingen en wist niet wat ik moest doen. Ja naar boven natuurlijk, ik moest vertellen wat ik ontdekt had. Even schoot nog door mijn hoofd dat ik dat ‘leuk’ moest brengen, maar ach. Ik had mezelf allang niet meer onder controle dus dat hele leuk is er volgens mij ook niet echt van gekomen. Ik geloof dat ik iets gezegd heb van ‘moet je kijken, moet je zien wat er op deze test staat’ en dat we toen ontzettend blij en emotioneel samen in bed zijn blijven liggen.

Na deze ontdekking moesten we door naar de verjaardag en daarna hebben we nog een extra test gedaan. De hele kroegentocht die wij in de middag hadden heb ik stiekem gedaan met een drankje in mijn hand. Beetje extra springen en stiekem wat eruit gooien op de grond. In het toilet het glas vullen met water en gelukkig had niemand het in de gaten.

En toen begon het hele wachten weer opnieuw.. Want dan heb je een positieve zwangerschapstest in handen, maar wat dan?