Blog header image

Testen en de 1e afspraak bij de verloskundige

Wauw! Zwanger. Maar toch liep het anders dan we gedacht hadden

Het is 26 maart 2022. Ik wordt wakker en heb het gevoel dat ik een zwangerschapstest moet doen. Het is dan al een week of 7 geleden dat ik voor het laatst ongesteld ben geweest. Dat was ook al pure toeval aangezien ik pcos heb en vrij weinig ongesteld wordt. Maar toch had ik dit gevoel. Er is iets veranderd aan mijn lichaam en ik moet nu dus een test gaan doen.


Ik had nog wat testen liggen. Die goedkope van de action. Ik bracht mijn partner op de hoogte, zodat hij de andere kinderen bezig kon houden. De oudste is nogal nieuwsgierig en ik wilde even alle rust daarvoor hebben. De test gaf al vrij snel 2 lijntjes aan. Positief. Ik kwam de wc uit en liet de test aan mijn partner zien. We waren stiekem toch een beetje in shock. Op naar de DA (die zit 3 deuren verder) voor een Clearblue met wekenindicatie om te weten te komen hoeveel weken we zwanger zouden zijn. Ook deze test gaf heel snel uitslag. Hij gaf + 3 weken aan. Wetende dat je bij Clearblue er ongeveer 2 weken bij op moet tellen zou ik zeker ruim 5 weken zijn. 


Ik heb daarna de verloskundige gebeld voor een afspraak, niet wetende hoeveel weken ik precies zwanger zou zijn. Gelukkig konden we maandags al terecht voor een echo. 


Het weekend duurde lang. Ik was heel erg benieuwd hoe ver ik al zou zijn. Samen met mijn partner Sebas ben ik naar de verloskundige geweest voor de echo om te kijken hoe het er voor staat. Er werd eerst via de buik gekeken, maar dit gaf geen duidelijk beeld. Daarop werd een inwendige echo gedaan. Helaas was ook hier het beeld onduidelijk en kon er niets gevonden worden. Ze zag heel veel eitjes maar helaas geen leven. Het kon zijn dat we toch te vroeg waren. Dit was een hele domper. Een week later mochten we terug komen om te kijken of er verandering waargenomen kon worden.


Dit zou een hele lange week gaan worden. Het afwachten, de onzekerheid. Met de verloskundige afgesproken dat ik deze week nog 2x bloed zou gaan prikken om te kijken of mijn HCG waarden zouden stijgen. 


29 maart waren de eenheden 20.000

31 maart waren de eenheden 31.500


Het was dus gelukkig een stijging. Positief nieuws. Maar niet de stijging die ze eigenlijk verwachten in het beginstadium. Maar wij bleven vol goede moed en het positief in zien. 


Voor nu wens ik je een fijne dag, avond of nacht. En alle liefde voor jou. 💛


Liefs, Marjolein 


Maak nu je account aan op Mamaplaats & maak 3x kans op een DEPLAY Tablet t.w.v. €180! 🎁

4 dagen geleden

Ik lees graag met je mee ❤️

4 dagen geleden

Spannend zeg. Mooi geschreven, ik ben benieuwd naar je volgende blog...

4 dagen geleden

Ik vind knap van je dat jij jou verhaal wilt gaan delen. Ik ga zeker volgen. Veel liefde Sharon ♡

4 dagen geleden

Dankjewel Sharon 💛