Terug
Blog header image

Sometimes you can't make it on your own. (1)

​''Meid, misschien heb je toch een beetje hulp nodig,,'' ​WAT? IK? HULP NODIG? Dat heb ik NOOIT gehad.

Daar zit je dan. Van een sterk, onafhankelijk persoon die nooit iemand nodig dacht te hebben,
naar een bang, hulpvragend en om zich heen slaand vrouwtje.

En ik heb wat om me heen geslagen. Zoals je hier kunt lezen.
Meerdere mensen die dicht bij me staan, probeerden al een paar keer heel voorzichtig:
''Meid, misschien heb je toch een beetje hulp nodig,,''
WAT? IK? HULP NODIG? Dat heb ik NOOIT gehad. En de hulp die ik heb gehad van zogenaamde ''zielenknijpers''
heeft me nooit verder gebracht dan waar ik nu de dag ben. Nee, ik, ik heb altijd alles zelf gedaan.
En daar ben ik trots op.

Maar na de zoveelste uitbarsting tegenover manlief, die dat zó niet verdiend, begon ik ''ze'' stiekem toch gelijk te geven.
Dit kan zo niet doorgaan. En als ik het dan niet voor mezelf zou doen, dan ben ik het op zijn minst aan hem verschuldigd.
Dus ging ik bij mezelf ten rade. Waar kan het toch aan liggen dat ik niets meer kan hebben?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd wel een beetje een opvliegend karakter heb gehad, maar dit is extreem.
Zoals ik al eens schreef: Zo ken ik mezelf niet, en zo WIL ik mezelf ook niet kennen.

Ergens wist ik het wel. Maar ook dat wilde ik niet onder ogen zien. Want ik wilde me niet een ''aansteller'' voelen. 
Laat staan een slachtoffer. Daar kan ik namelijk heel slecht tegen.
Mijn angsten. Ik zou mijn angsten onder ogen moeten zien.
De impact van mijn kraambed dag 3. Daar is het allemaal mee begonnen. 
Ook hierover heb ik een blog geschreven. Misschien heb je die al wel gelezen.
Misschien wil je die wel lezen, dat kan hier: ''Mevrouw, wilt u worden gereanimeerd?''

Want niemand weet dat ik in angst leef. Ja, ik leef in angst. Iedere dag. Vanaf het moment dat de wekker gaat voor manlief om naar zijn werk te gaan. Ik ervaar nog steeds lichamelijke klachten, die heb ik sinds mijn bevalling. Deze klachten maken mij angstig. Ik ben er al meerdere keren voor bij de dokter geweest. Die heeft nog net niet letterlijk gezegd dat ''het tussen mijn oren zit'', maar dit kon ik er wel uit opmaken. Klachten als het gevoel van een brok in mijn keel hebben. Soms krijg ik het daardoor benauwd. Klachten als een zeer onderbeen hebben, dat maar niet over wilt gaan. Klachten als druk op mijn rug en maag zodra ik ga liggen. Iedere dag weer. Op zich kan ik dit van me afzetten. Maar onbewust speelt het toch mee.
''Zou ik dan toch iets mankeren...?'' Soms gaan mijn gedachten zo ver dat ik denk:
''Wat als ik nu dood neer zou vallen? Hoe moet het dan met Quentin? Manlief is pas in de avond thuis.''
Dat ik in de ochtend naar beneden ga om de achterdeur los te draaien, zodat er altijd iemand naar binnen kan mocht er iets met mij gebeuren. Dat ik maar ga wandelen, gejaagd, zodat er altijd mensen om me heen zijn MOCHT er iets gebeuren.
Jeetje, waar is het zo mis gegaan? Ik was altijd zo zorgeloos. Het type ''Go with the flow'' Leef vandaag, we zien wel wat morgen brengt. 

Zo trots als dat ik was dat ik altijd alles zelf heb gedaan en verwerkt,
zo trots ben ik nu ook dat ik hulp heb ingeschakeld.
Ik kan dit niet alleen.
Nooit gedacht dat ik mezelf dit zou horen zeggen.

Word vervolgd.

Monaaa
7 jaar geleden

Je bent en blijft een super sterke vrouw voor mijn! Een voorbeeld, aan jou heb ik me zo veel kunnen optrekken!! Hulp vragen is geen schande heb ik geleerd! het maakt je juist sterker als je iemand anders om hulp durft te vragen!! Angel echt super trots op wat jij allemaal heb bereikt! & wat jij betekent voor heel veel mensen!! Ik zal altijd aan je zijden blijven staan!! i loveyouuu

Anoniem
7 jaar geleden

Super mooi geschreven en heel erg herkenbaar!! De mensen om ons heen zullen het soms niet makkelijk hebben met onze ( ontzwangerings hormoontjes ) Maar dat is nog maar ff. 1 ding ze zullen zeker weten dat we van ze houden ,hoe erg we soms kunnen zijn! Hulp vragen brengt je dichter bij elkaar.Ze weten dat je er 100 % voor gaat wat er ook gebeurt! Je bent een super vrouw & mammie!!

anoniem2017
7 jaar geleden

Het is juist heel sterkt op hulp te vragen. De meest moeilijke zinnen om uit te spreken zijn sorry, ik hou van jou en ik heb hulp nodig. Maar ik lees steeds meer verhalen hier op mamaplaats met traumatische bevallingen, kraamtijd en de hulp die daar nodig is. Is het geen idee dat jullie misschien met prive berichtjes als lotgenootjes iets aan elkaar hebben? Dat je ervaringen uitwisseld, kijkt wat je ermee kan proberen, misschien weet iemand anders die iets verder in het proces zit al een beetje hoe en waar je je weg moet vinden? Heel veel sterkte en hulp vragen is juist heel sterk.

Anoniem
7 jaar geleden

"Zielenknijpers" heb ik ook niet direct op. Ik heb inmiddels een aantal films gezien van over meditatie met mannen die PTSS hebben/hadden (www.bosrtv.nl tv archief 2013 1 sep "Free the mind") en mannen die zware delicten hebben gepleegd en dus gevangen zitten (te vinden op youtube "The Dhamma Brothers") Het waren allemaal vrijwilligers. De ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga etc. hebben deze mannen enorm geholpen. Het is jammer dat er te weinig naar moeders om wordt gekeken. Een halve eeuw terug kende de hele straat elkaar. Ik weet niet of moeders toen veel praatten over hun problemen. Ik merk dat het heel bevrijdend werkt dat ik op school moeders zie die tegen hetzelfde met de kinderen aanlopen. Het wordt lastiger als je jezelf "kwijt" bent. Velen kunnen hier niets mee, dat is ook door iemand tegen mij gezegd. Ik ben nu een boek aan het lezen over de "problemen" van vrouwen in de laatste decennia. Ik snap steeds beter wat onze culturele achtergrond is, waardoor we als vrouwen en moeders nog steeds niet vrij zijn. En waarom zouden we alles alleen moeten kunnen opknappen. De mens is een sociaal dier.

Anoniem
7 jaar geleden

Nederlandse vertaling staat eronder. Love After Love The time will come when, with elation you will greet yourself arriving at your own door, in your own mirror and each will smile at the other's welcome, and say, sit here. Eat. You will love again the stranger who was your self. Give wine. Give bread. Give back your heart to itself, to the stranger who has loved you all your life, whom you ignored for another, who knows you by heart. Take down the love letters from the bookshelf, the photographs, the desperate notes, peel your own image from the mirror. Sit. Feast on your life. © Derek Walcott Love after Love De tijd zal komen dat je, verrukt jezelf groet thuiskomend bij je eigen deur, in je eigen spiegel en elk zal glimlachen om elkanders welkom, en zeggen, zit hier. Eet. Je zult de vreemde weer liefhebben die jezelf was. Geef wijn. Geef brood. Geef je hart terug aan zichzelf, aan de vreemde die van je hield, heel je leven, die jij negeerde als een ander, die jou van harte kent. Haal de liefdesbrieven van de plank de foto’s, de wanhopige notities, pel je beeld af van de spiegel. Zit. Vier je leven! © Derek Walcott

mamavanquentin
7 jaar geleden

Ik bedoel het overigens niet neerbuigend, vandaar dat ik het ook tussen aanhalingstekens heb gezet. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die wel baat hebben bij zo'n behandeling. Ik ga me er ook eens in verdiepen, en de links bekijken die je stuurt. Ben nu ook nieuwsgierig geworden. Bedankt!

mamavanquentin
7 jaar geleden

Wauw, wat mooi, ontroerend en waar!!

mamavanquentin
7 jaar geleden

Is misschien wel een idee! In ieder geval heel erg bedankt voor je lieve reactie. Gewaardeerd! X

Anoniem
7 jaar geleden

Wat betreft de vraag of je gereanimeerd wil worden. Door wat meer kennis omtrent de uitkomsten van reanimatie heb ik altijd zoiets gehad van nee. Tot ik jouw verhaal las. Ik ben een moeder en ik zal er alles aan moeten doen om in leven te blijven voor mijn kinderen tot ze in ieder geval zelfstandig op hun voeten kunnen staan.

mamavanquentin
7 jaar geleden

Dankjewel lieve Lianne voor je ontzettend lieve reactie! Die stomme hormoontjes zorgden alweer bijna voor waterlanders, hihi!

mamavanquentin
7 jaar geleden

Van deze reactie word ik echt stil.. en ik weet echt even niet zo goed wat ik moet zeggen! (In de positieve zin..) dan maar een virtuele knuffel!

mamavanquentin
7 jaar geleden

Thanks Mona.. ontroerd me!! Pff. Stupid hormons!

Anoniem
7 jaar geleden

Sterkte meis met alles

Anoniem
7 jaar geleden

www.leveninlicnt.nl

Anoniem
7 jaar geleden

En met recht iets waar je trots op mag zijn! De eerste 'stap' naar geestelijke genezing is om ZELF in te zien dat het even niet gaat. De tweede is om te zoeken naar hulp en dit te aanvaarden. Je mag trots zijn op jezelf. En niet iedereen hoeft te weten dat je eventjes hulp krijgt van een ander..

Anoniem
7 jaar geleden

Je bent niet alleen in wat je voelt. Ik heb vorige week hulp gevraagd na dezelfde gebeurtenissen. Als het alleen aan mezelf had gelegen had ik er zelf nog langer aan getrokken met de gevolgen van dien... Maar m'n dochtertje en vent verdienen ook meer. Want als je zo klem zit met jezelf voelen zij dat natuurlijk ook... En ik bedoel het natuurlijk niet zo... Fijn dat ik niet de enige ben. Bedankt voor je mooie blog!

Anoniem
7 jaar geleden

Snap je ook helemaal hoor! Ik ben ook heel bang dat er mij iets overkom als ik alleen ben met mijn 5de kindje van 19 maanden en momenteel zwanger van de 6de wondertje donderdag 38 weken... ik ben door de weeks alleen met de laatste 3 jongens mijn 2 oudste van 19 en 20 wonen al op hun zelf.. Wel 3 uurtjes bij mij vandaan... en manlief werkt in rotterdam en we zijn alleen het weekende samen... dus zoals ik al zei ik kan je angst heel.goed begrijpen

Anoniem
7 jaar geleden

Oo wat herkenbaar zo zit k al bijna 5 jr ben alleenstaande moeder vanaf dag een... geen ouders of familie die af en toe is bij springen geen relatie... het is echt enorm zwaar heb ook lichaamlijke klachten fybromyalgie en eigenlijk altijd hooftpijn spaningshooftpijn vorige week ben k ingestort k wist t niet meer plus mn zoontje is hyperactief k kon gwn echt niet meer heb de school gebeld hij zit op een speciale school en gevraagd waar k terecht kon... nu ben k wel weer een beetje op gekrabbeld en denk ach het is niet meer nodig maar ga het wel doen ga hulp in schakelen want dit kilt me.... en deze blog was echt weer ff zo.n eye opener... k wens je veel sterkte!

7 jaar geleden

Ik word er n beetje raar van...weer n blog waarvan ik in dit geval gedeeltelijk denk hey dat ben ik! En weer van jou!!! De klachten zoals jij ze omschrijft heb ik ook nog steeds. Vorige week uitslag gehad van cardioloog ( voor de zekerheid hebben ze me toch maar doorgestuurd). Niks natuurlijk. Bij mij lijkt t toch echt van t ontzwangeren te komen (jongste 8 mnd dusssseeeuuuhhhh.....) of van mn schildklier. Maar idd brok in de keel, benauwd, hart slaat op hol of slaat over....je kent t wel. Raar toch?! Zouden t dan echt hormonen zijn? Die buien bij mij zijn wel afgenomen. Al denk ik nog wel eens OEPS...begrijp dat t bij jou nog niet afneemt. Hulp is juist knap! Hoop dat diegene je weer op je pad krijgt. Ook ik heb momenten gehad dat ik mezelf zelfs stom vond....haha....nou dat kan noooooiiiit de bedoeling zijn. T moederschap is prachtig en ik wil mn kids echt nooit meer missen maar die f***ing hormonen mogen ze echt houden!!!!! (Altijd gedacht dat vrouwen zich aanstelden. Helaas. Niet dus.) Sterkte meid!!! En anderen die zich misschien ook herkennen.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik heb ook klachten gehad, en vooral angst klachten. Het begon eigenlijk vanaf ik de ween had en door de troep van de rug prik die ik heb gekregen. Mijn hormonen waren in de war, ik kon amper slapen en ik werd elk keer angstig wakker dat ik de ween opnieuw zou krijgen. Na een jaar is mijn angst minder geworden. Ik heb van alles geprobeerd van praten met de psycholoog tot de accupunctuur. En ik ging ook ijzer en magnesium tabletten nemen die mij heel erg hebben geholpen. Ik was zo gestresst en angstig, mijn bloeddruk was te laag en ik viel zelfs flauw. Ik ben al meer dan 10x bij de huisarts geweest en hij keek me echt aan als of ik gek ben. Niemand kon me begrepen van wat ik heb. Ik zelf kon dat niet vatten. Ik was altijd een sterk en onafhankelijk vrouw en ineens lag ik op de grond en met de telefoon in mijn hand belde ik de ambulance omdat ik amper kon ademhalen. Mijn hart ging tekeer en ik dacht dat het klaar is. Ik vroeg mijn ouders of ze voor m'n baby van drie maanden kon verzorgen voor het geval dat t iets met me gaat gebeuren..Na maanden verder ben ik geleidelijk sterk en sterker geworden, ik heb van alles geprobeerd. De accupunctuur had me veel geholpen en ik ging ook joggen zodat mijn stress minder wordt. Ik ben blij dat ik mezelf weer heb terug gevonden.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
19 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
18 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
16 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
14 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
7 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!