Blog header image

Powermama Priska uit Tanzania

wat een 'tough life' voor deze moeder

Soms kan een foto van één van de MommaLuv-moeders die we geholpen hebben al zo’n empathie bij me opwekken. Dat had ik ook bij deze mooie Tanzaniaanse mama Priska Julius. Deze mama is pas 24 jaar en heeft op 4 oktober haar 3e dochtertje gekregen. Haar naam is Neema. 

TODO: Add alt to media

Priska en haar kinderen wonen in de stad Mwanza in Tanzania. Dit wordt ook wel ‘rock city’ genoemd vanwege de grote rotsblokken overal. Je ziet ze ook op de achtergrond op de foto. Afgelopen maart heeft Priska’s man zijn gezin verlaten. Priska heeft geen idee waarom en zij kan hem niet meer bereiken. Deze powermama heeft altijd thuis voor de kinderen gezorgd terwijl haar man werkte. Er is nu geen inkomen en dat liet Priska tijdens haar zwangerschap achter met grote financiële zorgen. Priska heeft geen familie in de buurt waarop ze kan terugvallen.

Toen MommaLuvs contactpersoon bij Prisca op kraambezoek ging, bleek zij een pijnlijke borstontsteking te hebben en heeft zij haar naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft Priska medicijnen gekregen, maar dat betekent dat zij momenteel niet kan borstvoeden vanwege de medicijnen. Om deze reden zit er bij het MommaLuv-pakket dat wij een paar dagen later gingen brengen ook wat poedermelk. 

TODO: Add alt to media

Zoals op de foto’s te zien is was Priska enorm ontroerd door het mooie cadeau wat zij kreeg. Dit heeft zij ontvangen uit naam van alle Mamaplaats-gebruikers. Dit is zo’n welkome ondersteuning voor deze mama die op standje overleven staat. In het MommaLuv-pakket zat o.a. een badje, een klamboe, kleertjes, een deken en babyverzorgingsproducten.

Hoe zal het Priska nu verder vergaan? MommaLuvs contactpersoon hoopt Priska via een ander initiatief te kunnen helpen met het opzetten van een klein handeltje. Ook via MommaLuv kunnen we kijken of er nog extra donaties mogelijk zijn om Priska te ondersteunen in die belangrijke eerste opstart van Neema’s leventje. Maar de ontroering op de foto is zo echt, en van zoveel betekenis. Dit hebben jullie – Mamaplaats en haar gebruikers - in werking gezet door deze donatie. Hands on hulp. Van jullie mama’s, naar deze mama. BEDANKT!

TODO: Add alt to media