Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • PCOS
  • zwangerworden
  • levenmetPCOS

PCOS 'geen groot probleem'?!?!?

PCOS, niet heel bekend, maar zoveel vrouwen krijgen hiermee te maken. 

Ik ook... Op 17 jarige leeftijd kreeg ik te horen dat ik PCOS had. Ik werd maanden lang niet ongesteld en kreeg deze diagnose na onderzoek bij een gynaecoloog. 

Mijn gynaecoloog zei letterlijk dat het geen groot probleem was, omdat ik niet heel veel klachten had, alleen dat ik niet zo makkelijk zwanger kon raken als ik dat ooit wou. Geen groot probleem en niet makkelijk zwanger raken, hoe kon ze dat zeggen in ÉÉN zin??? Hoe kon zij even voor mij bepalen dat dit geen groot probleem is? Terwijl mijn grootste wens van kleins af aan mama worden is?

Na deze diagnose sloot ik mezelf af. Praten over kinderen, over zwangerschappen ontweek ik. Ik wou er niet aan denken, ik wou er niet mee bezig zijn. Telkens als ik hoor dat iemand in mijn omgeving zwanger is, is het de vraag hoe ik hierop ga reageren. Slaat het deze keer weer in als een bom en lig ik weer nachten wakker nadenkend over mijn eigen wens en natuurlijk PCOS... Of kan ik het deze keer aan...

Ik verwacht dat veel vrouwen zich hierin herkennen... Herken jij je hierin? Laat het onder deze Blog weten, en wil je er meer over weten of heb je vragen, stel ze gerust! Dan ga ik hierop in, in een volgende Blog!

Liefs, Slientje

4 jaar geleden

Helaas wel, altijd juist heel uitgesproken geweest dat ik kinderen wilde. Tot vorig jaar de diagnose... en wanneer gaan jullie kinderen krijgen, zijn jullie al bezig....