Snap

PCOS awareness 💉💊

24 jaar was ik, toen ik door middel van een inwendig onderzoek bij de gynaecoloog te horen kreeg dat ik PCOS had. Zeker niet het einde van de wereld, maar wel super k*t wanneer je zwanger wilt worden. De medische molen is vanaf dat moment begonnen, en hebben wij heel veel ziekenhuis bezoekjes gehad. Eerst kreeg ik hormoon tabletten, 50 mg deed vrij weinig toen ophogen naar de 100 mg, hetzelfde liedje, tot de 150 mg. Ook dit deed niets. Het enige wat het deed was mij tot een heks omtoveren. Wat een drama was dit. Toen kregen wij te horen dat ik over moest stappen op de injecties. Iedere teleurstelling was behoorlijk pittig, en vervelend. Elk ziekenhuis bezoek lag ik met mijn benen open voor een inwendig onderzoek. Moest mezelf maanden lang injecties geven op vaste tijden. Om de twee a drie dagen terug voor een inwendig onderzoek. En dat allemaal omdat bij mij PCOS was geconstateerd... Wat dus wilt zeggen dat ik teveel eiblaasjes had. Dan springen ze niet, en lukt het moeilijk tot niet om natuurlijk zwanger te worden. Naast dat, heb ik met grote regelmaat erge buikpijnen. En heb je nog meer symptomen, maar die heb ik dan weer niet...

Uiteindelijk hebben dus de tabletten en de injecties niets gedaan. En moesten wij om zwanger te kunnen worden van Yentl overgaan op IVF. Dat lukte godzijdank in 1 keer. En genieten wij nu iedere dag van haar! Loua daarin tegen, zij was een mega cadeau! Ondanks mijn PCOS, wat een paar maanden voor ik zwanger raakte nog steeds hetzelfde was als ervoor, raakte ik van haar zwanger op de natuurlijke manier! Net een week voor dat ik weer moest injecteren om te starten met ivf!!

En kijk mij nou zitten, twee meisjes rijker. Die hele malle molen was alles waard voor dat goud wat wij in handen hebben. Ik hoop met heel mijn hart dat wie ook in deze situatie zit, dit ook op een dag een succes mag zijn. En jullie ook eindelijk een mini mensje in jullie armen mogen sluiten🧡.

3 jaar geleden

Je bent heel sterk lieverd! :)

3 jaar geleden

Dit is zo herkenbaar! Hier ook PCOS en nu voor de tweede keer zwanger via hormonen. De eerste keer duurde 1.5 jaar en ik werd er inderdaad ok echt een heks van! De tweede na 3 rondes moeten stoppen ivm corona. Toen toch de 4e ronde zwanger geraakt. Hoe geen idee, ik denk zelf omdat de hormonen er toch nog inzaten.. had op dag 25 al een positieve test dus was een hele gekke cyclus. Ben nu inmiddels 26 weken zwanger van een meisje! Die geplande 'liefde' en elke keer de benen wijd vond ik echt het aller zwaarste. Je voelt je dan zó alleen. De tweede keer nog erger dan de eerste. Gelukkig was ik toen snel zwanger! Hierna is het ook klaar, ik ga weer aan de pil totdat mijn eierstokken eruit mogen. Ik wil geen kwaaltjes meer. En met de pil is het doei acné, doei beharing, doei hormoon gedrag, doei buikpijn. Echt een hele onderschatte aandoening!

3 jaar geleden

💕

3 jaar geleden

Zo mooi, dat je dit zo open aan de wereld wil delen!!! Geeft veel moed aan koppeltjes die misschien anders vrezen dat hun droom in duigen valt!! Ik leerde jullie kennen als jong stel, super sympathiek en lief voor iedereen!! Jullie zijn zo'n ferm koppel, ouders.... Zo mooi dat ik via deze weg toch jullie gezinnetje zie opgroeien!!!! Het enthousiasme straalt van de foto's!!! Wat hebben de meisjes het getroffen om met jullie de wereld te mogen ontdekken!!! Ik kijk zo naar je op!!!! Veel liefs