Snap

Op een wolk?

Helaas ben ik niet het type wat de hele zwangerschap op een "wolkje" zit.

Deze zwangerschap valt me ook een stuk zwaarder dan de eerste.

Zoals ik al in een vorige post heb vermeld, ben ik veel moe en ben ik elke dag misselijk geweest tot ongeveer 26 weken. 

Ik heb last van CTS (Carpaal tunnel syndroom) waardoor ik regelmatig geen tot weinig kracht heb in mijn rechterhand en wakker word van slapende vingers. 

Ik had dit al voordat ik zwanger werd van Kenzo, tijdens de zwangerschap werd dat alleen maar erger. Vooral mijn linkerhand speelde tijdens mijn eerste zwangerschap heel erg op. Bij 24 weken heb ik een medische ingreep gehad. 

Nu bij mijn 2de zwangerschap heb ik dus zoveel last van mijn rechterhand dat ik niet normaal aardappels kan schillen, snijden of iets open kan maken. Een ingreep zat er dit keer niet in. Het herstel duurde vorige keer zo lang (6 weken). Dat is niet te doen als je nog een klein, energiek mannetje rond hebt rennen die je regelmatig moet optillen omdat hij ineens stopt met lopen. 🙄 Even doorbijten dus en hopen dat het na de zwangerschap weer wat minder wordt. 

Verder hield ik vooral met het warme weer veel vocht vast, ik kan niet zien hoe het er "down under" uit ziet, ik kan amper bukken om mijn schoenen aan te doen.  Draaien in bed gaat niet zonder puffen en steunen en uit bed komen is al helemaal een drama, zeker nu mijn blaas elk uur vol zit. Last van mijn rug, bekken en ik heb moodswings. Mijn bloeddruk is te laag waardoor ik vaak het gevoel heb dat ik ga flauwvallen. En de schattige baby schopjes gingen al snel over naar mega kicks en inwendige blauwe plekken 😅

Laatst werd aan mij gevraagd bij de verloskundige of ik al een geboorteplan had. 

"Birthplan? 

The only plan is.. getting this baby out"

👆Dat dus.. ik zie wel wat er komen gaat. 

Maar hopelijk gebeurt het snel 😅