Blog header image

7 redenen voor online boodschappen doen

Online boodschappen doen is makkelijk en bespaart tijd en geld. In dit artikel vertellen we je de 7 redenen voor online boodschappen doen.

Online boodschappen doen

Steeds meer consumenten doen hun boodschappen online. En geen wonder. Online boodschappen doen is gemakkelijk, snel en past volledig in onze online samenleving. Uit onderzoek van Retailwatching blijkt dat twaalf procent van de consumenten weleens een product online heeft gekocht dat ook in de supermarkt verkrijgbaar is. Dit is inclusief gebruik van maaltijdboxen, afhaalmaaltijden etc. De consumenten die wel eens online supermarktaankopen doen, zijn vooral georiënteerd op Albert Heijn (47%). Op afstand volgt Jumbo met acht procent en Hoogvliet en Thuisbezorgd.nl met beide bijna drie procent. HelloFresh wordt door ruim één procent van deze doelgroep genoemd. Kortom: online boodschappen doen zit in de lift. Maar waarom is het zo aantrekkelijk om je boodschappen niet in de plaatselijke supermarkt maar via internet te bestellen. In dit artikel vertellen we je de 7 redenen voor online boodschappen doen.

7 redenen voor online boodschappen doen

1. Easy does it

Je selecteert de producten die je wilt, je rekent af en voilà je boodschappen worden op de door jouw gewenste dag bij je thuisbezorgd (tot in de keuken!). Makkelijker kunnen we het niet maken.

2. Bespaar geld

Je kent ze wel, die aantrekkelijke kassakoopjes en verleidelijke aanbiedingen die tegenkomt als je je rondje maakt door de supermarkt. Vooral als je met een knorrende maag door de supermarkt loopt, neem je onbewust veel te veel mee. Online zijn deze verleidingen veel minder waardoor je automatisch geld bespaart. Vergeet daarnaast ook niet de benzinekosten en eventuele parkeerkosten die je gemaakt als je boodschappen gaat doen.

3. Less stress

In alle haast vanuit je werk doorrijden naar de supermarkt, snel je winkelkarretje volladen, wachten voor de kassa (aah weer de verkeerde gekozen), alles in de auto zetten en snel, snel naar huis. Boodschappen doen is alles behalve ontspannend. Vooral tijdens het spitsuur en met eventuele kinderen die aandacht opeisen (en een chipszak lostrekken middenin het gangpad...oops). Online boodschappen doen doe je relaxed achter je computer tijdens de lunch of 's avonds met je tablet op de bank.

4. Tijdbesparend

Tegenwoordig is iedereen druk, druk, druk. Met werk, kinderen, sporten, hobby's, familie en vrienden. Wie heeft er met al deze activiteiten nog tijd voor een rondje door de supermarkt op de zaterdagochtend? Precies, niemand. Liever breng je je tijd door met je gezin en dan is online je boodschappen doen echt ideaal.

5. Heel normaal

Online shoppen is heel normaal geworden (en voor sommigen zelfs de standaard). We bestellen al jaren onze schoenen en kleding online dus waarom ook niet onze boodschappen?

6. Geen gesjouw

Een kratje bier, pakken melk en flessen frisdrank. Oh en vergeet het wasmiddel niet. Boodschappen doen is bijna een workout an sich geworden. Nergens voor nodig dat gesjouw als je simpelweg je boodschappen online besteld.

7. Geen verplichte sociale gesprekjes

Een gesprekje op z'n tijd vinden we ontzettend gezellig, maar niet als het is met die praatgrage oudbuurvrouw waardoor je rondje supermarkt opeens vijftien minuten langer duurt.

Kortom: genoeg redenen om een keer je boodschappen online te bestellen. Wedden dat je meer tijd en geld overhoud? Oh en vergeet dat relaxte gevoel niet.

Wat zijn voor jou de redenen om online boodschappen te doen?