Blog header image

Nieuwe mijlpaal. Jaaaa, ik zie je!

Van fase 'maandzaadje' naar fase 'ik zie je'. Het weekend is halverwege en nu al zo op en top!

De week was druk en lang, vol en lang, divers en lang. Een zonnig weekend was dan ook zeer welkom. 

Dit weekend is halverwege en er nu al weer één voor in de boeken.

We luidden het gister in met een verse pizza funghi, de film San Andreas (naast mijn lief op nr. 1 heeft Dwayn Johnson toch een plekje in de top 5 ;-)), een fles Schweppes Ginger Ale (plaatsvervangend favoriet voor de wijn) en de kaarsen aan. 
Vanmorgen al heerlijk uitslapend word ik gewekt door de stralende zon die door het raam in mijn gezicht schijnt. Dit moet letterlijk en figuurlijk weer een stralende dag worden. Ik krijg thee en watermeloen op bed, ontwaak rustig en maak me op voor een nog niet ingevulde dag. Wat heerlijk! 

Rond 10 uur besluit ik onderdeel van de dag te worden. Strek de benen. Rek de armen. Buig de rug. Een warme douche. Een koude douche. Crème hier. Crème daar. Setje kleding uitzoeken. Aankleden. Klaar! Wat gaan we doen? 
Mijn lief stelt voor om naar het naastgelegen dorp Laren te gaan. Wandelen. Winkelen. Genieten van de frisse lucht. Genieten van de zon. Prima voorstel! 

In Laren stappen we een favoriete interieurwinkel binnen en direct valt mijn oog op een prachtig wit schapenvacht. Ik denk aan de babykamer en zie een plaatje van ons moodboard voor me: de Eames schommelstoel met schapenvacht er in. Dat schapenvacht is van mij. Fijn deze spontane aankoop :-)! 
We lopen verder door het dorp heen en langs Loetje. 'Zullen we hier wat gaan drinken en van de zon genieten?'. Ik vind het een heel goed idee, stem in en zoek een ideaal tafeltje in de zon. 

Ik nip van mijn verse jus. Doe mijn ogen dicht en geniet volop van de intense zonnestralen. Wat zijn ze fijn. Wat zijn ze warm. Ik nip nog een keer, doe mijn zonnebril af, sluit mijn ogen weer en geniet verder. Dit is het moment dat ik volledig tot mijzelf kom. Volledig tot rust. Volledig aan het genieten van de zonnestralen. Om mij heen wordt gepraat, gelachen, de glazen geklonken en genoten. Ik hoor het allemaal maar het hindert niet, het is prettige ruis. 
En tuurlijk als ik in volledige rust ben, dan wordt het kleine wondertje in mij wakker. Ze rekt en strekt. Rolt en buigt. Het wordt steeds harder, specifieker en meer aanwezig. Als 'mama' geniet, dan geniet het kleine wondertje ook. Ik wrijf over mijn buik en glimlach. Ik praat zachtjes tegen haar en vertel hoe trots ik nu al op haar ben. 
De zon doet mij wegdoezelen. Maar net voordat ik wegdoezel, open ik even mijn ogen en kijk naar mijn buik. Wat er daarna gebeurt is een nieuwe mijlpaal. De kers op de taart. Toppunt van dit weekend. Ben ik gek? Verbeeld ik het mezelf? Nee, ik kijk nog eens goed en tegelijk met de volgende beweging zie ik het. Ja, ik zie ons wondertje. Ik zie haar bewegen, mijn buik beweegt op en neer. Heel snel en dan is het weer weg. En dan nog een keer. En nog een keer. Zo synchroon met het gevoel. Tranen van geluk, trots en zoveel meer dringen zich op in mijn ogen. 

Jaaaa, ik zie je! Klein lief wondertje van ons. Ik zie je bewegen. Je vond het tijd voor de volgende mijlpaal. Vanaf vandaag is het niet meer alleen gevoel, ik mag je ook zien. Wat waren dit twee prachtige minuten met jou samen. Dank je wel lief klein wondertje. 

Ze gaat weer slapen. De zonnestralen zetten kracht bij. Ik dep mijn gelukstranen, doe mijn ogen weer dicht en geniet nog vele uren na van dit prachtige moment. 

7 jaar geleden

Oh wat een heerlijk gevoel en wat een perfecte timing! Ze is blijkbaar nu al het zonnetje in huis ;)