Terug
Blog header image

Medisch wonder... wonderen bestaan! Vervolg (2)

Het vervolg... Hoe gaat het met onze Nikkie na het overleven van mijn gescheurde placenta.

Na 5.5 uur mochten we dan eindelijk naar haar toe. Daar lag ze. Zo klein, zo mooi... maar ze lag aan alle toeters en bellen die je maar kunt bedenken. Beademing, infuzen, cathertje en ga maar door. In of aan elk beentje en armpje zat wel iets.

Ze was erg bleek. Maar doordat mijn placenta is gescheurd is zij natuurlijk ook erg veel bloed verloren dus had ze een bloedtransfusie gehad. Er werd ons gelijk duidelijk dat de situatie erg zorgelijk was. Ze vermoeden dat ze een lange tijd zonder zuurstof heeft gezeten. De artsen maken zich grote zorgen over je hersentjes. Verder ben je niet alleen te vroeg geboren maar ook heel erg ziek. Jou kleine lichaampje moet zo hard vechten. Daar lig je dan, net mama geworden maar je kan niks doen voor je kleine meid. Je kunt haar niet vasthouden. Ik leg mijn hand op je lichaam, Je lijkt er goed op te reageren. Wat een mooi klein meisje maar wat een grote zorgen.

Als de nachtzuster de volgende morgen haar laatste ronde doet om half 6, compleet met kerstmuts want het is tenslotte 1e kerstdag, ben ik wakker. Ik heb bijna de hele nacht niet geslapen. Ik heb een naar gevoel over me heen waar ik niet de vinger op kan leggen. De nachtzuster heeft net voordat ze bij mij kwam al de nicu gebeld om te vragen hoe je het hebt gedaan vannacht. Je hebt vannacht hele erge stuipen gehad. Een soort epileptische reactie van je hersentjes door het zuurstoftekort. Hier waren de artsen al bang voor geweest en dit was de meest ongunstige situatie. Dit toont aan dat er iets in je hersentjes echt niet goed is. De stuipen waren nauwelijks onder controle te krijgen (een heel slecht teken!) dus nu krijg je dormicum. Je word slapende gehouden... Papa is gisterenavond naar huis gegaan om even bij te tanken. Gelukkig komt om 10 uur je tante Miranda, mama haar zus. Samen gaan we naar je toe. Er mogen steeds maar 2 personen bij je waarvan er 1 papa of mama moet zijn. De eerste weken/maanden van je leven zul je weinig andere mensen zien alleen naaste familie. Wat moeilijk om je kleine meisje daar zo te zien. Je houd heel veel vocht vast maar je bent nog steeds zo mooi....

's Middags komen de kinderarts en een verpleegkundige van de nicu voor een gesprek. Papa en oma (mama's mama) zijn aanwezig bij het gesprek. De kinderarts verteld dat jij een beeld laat zien wat verre van goed is. Je hebt geen stuipen meer gehad maar je hersenen laten ongebruikelijke dingen zien. Van heel onrustig tot bijna geen activiteit. Ze willen zo snel mogelijk een MRI van je hoofdje maken omdat ze bang zijn dat je hersens zeer ernstig beschadigd zijn. Het ziet er naar uit dat je zwaar gehandicapt zal zijn en ze zijn bang dat je leventje niet zinvol zal zijn. Ze overwegen of het wel van belang is dat ze je verder gaan behandelen. Verschrikkelijk nieuws... Ondragelijk! Maar mama weet ook wat voor een druk dametje je was in mijn buik dus ik wil absoluut niet dat je een "kasplantje" word. Dat verdien je niet. De kinderarts zegt dat we je zoveel mogelijk moeten bezoeken en zoveel mogelijk foto's moeten maken. Ze zegt er nog net niet bij : nu het nog kan. Papa en mama gaan gelijk naar je toe. Onderweg naar de nicu word ons verteld dat oma ook mee mag (bij hoge uitzondering, dit toont nog eens extra aan hoe zorgelijk het is) dus oma word opgehaald door een verpleegkundige. Wat zou ik je graag vast willen houden maar helaas gaat dat niet. Hoe onhandig is het ook dat je zelf op een bed ligt, nog niet goed kan bewegen en dan tussen alle slangen en snoeren manoeuvreren om je kind aan te raken. Op dat moment breek ik... Hoe neem je afscheid van je eigen kind? Een kind wat nooit een eerlijke kans heeft gehad? Een kind wat volkomen gezond was maar door toedoen van mij misschien wel zwaar gehandicapt is! Iets waar ik natuurlijk niks aan kan doen maar ik voel me zo schuldig. Ik hoor mijn meisje te beschermen en ik kan niks voor haar doen. Gelukkig blijft papa vannacht ook in het ziekenhuis. Hij moet blijven op aanraden van de verpleegkundigen en de eerste nacht is ook op de kosten van het ziekenhuis.

De volgende dagen zijn spannend en we zoeken je zo veel mogelijk op. De MRI is uitgesteld want hersenbeschadiging door zuurstofgebrek is pas naar een aantal dagen te zien. Je hebt ook geen echte stuipen meer laten zien. Gelukkig! Dan eindelijk DE dag... Het is vrijdag en je bent alweer 3 dagen oud. Papa en mama komen je op zoek en geheel onverwachts doet de verpleegkundige het voorstel om te gaan buidelen. Eindelijk na 3 dagen mag mama je vast houden. En dat een uur lang. Wat is dit genieten. Je doet het zo goed dat we vanaf nu elke dag een keer mogen buidelen dus papa is de volgende dag aam beurt om je eindelijk vast te houden. En dan zondag.... van de beademing af! Eindelijk die nare buis uit je keel. Eindelijk kun je een beetje geluid maken. Je hebt nu alleen nog sprietjes in je neus. En morgen dan de MRI. Spannend! 

Maandag 29 december... De dag van de waarheid. Het is de laatste dag dat mama in het ziekenhuis mag blijven. Bah wat een rotgevoel om jou hier achter te moeten laten. We krijgen de zelfde dag nog de uitslag van de MRI maar pas om half 6. Wat kan een dag lang duren. De artsen komen eindelijk op de kamer van mama ( gelukkig mochten we daar nog de hele dag blijven ). Het beeld op de MRI ziet er niet goed uit. Ze zien allemaal kleine zwarte puntjes. Die puntjes zullen uiteindelijk uitvallen en dat worden lege holtes opgevuld met vocht, cystes. Hoe meer er uitvalt, hoe meer beschadiging, hoe groter je handicap of beperking. Met deze onzekerheid gaan papa en mama naar huis.... 

5 jaar duurt het voordat ze precies kunnen zeggen wat er aan de hand is. Daar zit je dan thuis, zonder kind. Zoveel vragen zoveel onzekerheid. Elke dag gaan we op en neer naar het ziekenhuis. Bijna dagelijks gesprekken met de kinderarts, verpleegkundigen, fysio,  en maatschappelijk werk. 

31 december : 

Aan het einde van de middag een gesprek met een van de neonatologen en maatschappelijk werk. In dit gesprek word ons gevraagd of we wel goed begrijpen hoe zorgelijk de situatie is. Tuurlijk weten we dat maar we willen positief blijven. Ondanks alles lijk je toch vooruit te gaan. Geen dormicum meer en je hebt geen stuipen meer laten zien! En je ademt steeds meer zelf. Daarbij reageer je steeds meer op je verzorging en zijn papa en mama blij met elke beweging die je laat zien. 12 uur in de avond : oud en nieuw. Dit vieren we bij oma met de rest van de familie.  Oma heeft wensballonen gekocht. Mama schrijft er een wens, dat ik hoop dat je snel thuis mag zijn bij papa en mama. Waar je hoort. De balkon gaat precies in de richting van het ziekenhuis. Bijzonder!

In mijn volgende beschrijf ik hoe het vanaf hier is gegaan en hoe het nu gaat.

gitaartje
7 jaar geleden

Wat een nachtmerrie. Ik zie in je handtekening staan dat je dochter bij jullie is. Dat is de enige reden dat ik verder wil lezen.

Anoniem
7 jaar geleden

Gelukkig dat ze langzaam vooruit ging ondanks de slechte MRI resultaten. Hopelijk gaat het nu goed met haar.

Anoniem
7 jaar geleden

heftig zeg!! Op jou foto zie ik wel een heel mooi meisje!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
19 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
18 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
16 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
14 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
7 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!