Snap

Medical Check - ADOPTIE

In alle opzichten gezond; wanneer heb jij dat voor het laatst gehoord?

Afgelopen woensdag stond onze afspraak voor de medische keuring. Deze keuring moet worden gedaan voordat de Raad voor de Kinderbescherming het verdere traject met ons gaat plannen. Nu krijgen we heel vaak te horen: 'belachelijk', 'waarom dan?', 'als je een kindje krijgt hoef je dat ook niet'. Het antwoord is nee, ja en ik leg het even uit. :-)

Ik citeer uit onze papieren:

De vergelijking met mensen die zelf kinderen krijgen, maar geen keuring hoeven te ondergaan, gaat niet op. Immers, in tegenstelling tot een kind dat bij zijn eigen ouders kan opgroeien, heeft een adoptiefkind al minimaal één, maar vaak al meerdere scheidingen van een vertrouwd persoon en omgeving meegemaakt. Een volgende scheiding door bijvoorbeeld overlijden of langdurige opname van een ouder kan het hechtingsproces van het kind definitief verstoren. Ook kan een adoptiefkind door zijn verleden bij eigen ouders, in een kindertehuis of wisselende pleeggezinnen medische en/of psychische klachten hebben die veel extra energie, aandacht en beschikbaarheid vraagt van de adoptiefouders.

Nu hoor ik jullie denken: 'Maar bij een kindje van zo'n jonge leeftijd gaat dit toch niet op?'. Jawel hoor... het kindje heeft minstens 2 'scheidingen' achter de rug voordat hij of zij bij ons komt. Dus 2 keer alle bekende geuren, geluiden en alles wat je kent... weg...
Kan je je het voorstellen? Dat je 2 x 'weggerukt' wordt uit alles wat je kent? Dat ineens de wereld om je heen helemaal nieuw is en je niets herkent? Wij gaan natuurlijk onze uiterste best doen om weer een veilige en liefdevolle omgeving te creëren, maar dat neemt niet weg dat de gebeurtenissen daarvoor al in het kleine rugzakje zitten.

Vandaar dus dat we woensdag richting de Broerdijk reden en plaats mochten nemen bij de keuringsarts. We hebben een uurtje de tijd genomen om alle punten door te spreken en zonder further ado zijn we 'gezond in alle opzichten' verklaard!
Dat is toch ook wel weer fijn om te weten :-D.

Dus diezelfde middag alles in een envelop gedaan en meteen verstuurd naar de Raad. Nu is het wachten op een berichtje van hen over het ontvangen van onze gezondheidsverklaringen en het inplannen van de gesprekken.

Fase 2 is daarmee in volle gang. En heel gek... ik besefte me ineens dat het einde van dit stuk in zicht is. Als de gesprekken ingepland zijn, weten we wanneer dit deel van het traject is afgerond. En dat is een beetje een vreemde gewaarwording aangezien we hier al zo lang mee bezig zijn (onze inschrijving was november 2015).
Maar we zijn er natuurlijk klaar voor!

6 jaar geleden

Wat mooi uitgelegd...ik vond het ook altijd gek. Maar zo klinkt het ineens heel logisch.

6 jaar geleden

Super spannend! Kleine stapjes, maar we komen er wel!

6 jaar geleden

Dit is de reden! We horen heel vaak dat mensen hier geen idee van hebben, maar in mijn oren klinkt het normaal. En dank je wel! Kleine stapjes iedere keer, maar op een of andere manier is het einde in zicht met betrekking tot beginseltoestemming. Daarna wordt het echt spannend!

6 jaar geleden

Wij begrijpen het ook. Alle informatie en inderdaad de voorbereiden dragen allemaal bij. We hebben nog geen enkel dingetje gehad waarvan we dachten 'dit is onzin'. Het past bij de info die ze nodig hebben over ons om zometeen een stabiele basis te kunnen zijn.