Snap

Kunnen wij niet wat liever zijn voor zwangere vrouwen?

Herkennen jullie dit mama's (to be)!?

Vanmiddag gingen Ize en ik haar papa (en mij man) supporteren bij de voetbal. Waarbij een vrouwelijke supporter een gesprek met mij aangaat: ‘Oh, de tweede is op komst zie ik! Wat leuk, wanneer ben je uitgerekend?’ ‘Ja, klopt! Dank je wel, januari hopen wij onze tweede dochter te verwelkomen.’‘Zo, dan ben je wel erg zwaar!’

Ondanks dat ik (nog maar) 2 kilo aangekomen ben en ik keurig op schema lig doet zo’n opmerking toch iets met mij. Ik weet niet zo goed of ik me gekwetst, boos of verdrietig moet voelen.

Ik blijf mij echt verbazen dat mensen alles denken te kunnen zeggen en doen wanneer iemand zwanger is.Zo vinden mensen het ook heel normaal om zomaar, ongevraagd je buik aan te raken! Uh HALLO, dit is mijn lichaam. Dit is het huisje van mijn kind, mijn kostbaarste bezit. Wanneer ik niet zwanger ben raak je toch ook niet zomaar mijn buik aan?Daarnaast worden er dingen gezegd onder het mom van een ‘grapje’ die voor een zwangere vrouw helemaal niet grappig zijn.

Waarom, waarom, waarom kunnen wij mensen niet wat liever zijn tegen zwangere vrouwen?! Zwanger zijn geeft je al zoveel onzekerheden en stomme hormonen waardoor wij soms onze emoties niet in bedwang hebben. Wees lief voor de vrouw die in haar buik een wonder aan het verrichten is. Geef haar een compliment of zeg niets!

Lieve mama's (to be), Of jullie nu aangekomen, afgevallen of gelijk zijn gebleven. Een goed zichtbare buik of nog niet heel goed zichtbaar. Striae of geen striae. Jullie zijn allemaal prachtig op jullie eigen manier want dit is namelijk het huisje van jullie kostbaarste bezit <3!

3 jaar geleden

Moest je huilen wat zielig...medeleiden pff