Snap

Klaar voor een baby?

Je woont samen of bent getrouwd en bent super gelukkig. Nu kun je als koppel denken aan de volgende stap.. een baby.

Een beslissing maken om wel of niet een kind te nemen duurt langer dan een nachtje slapen. Je moet er zeker van zijn dat jij en je partner op 1 lijn zitten, want anders zou het heel goed mis kunnen gaan. Met de onderstaande tips ben je al een heel eind op weg.

1. Hebben jullie genoeg geld gespaard? Baby's zijn duur, dus je moet financiel goed zitten om hier aan te beginnen. Heb je een vast inkomen en extra geld voor babykleding, meubels en een buggy? Dan kun je dit alvast van je lijst afvinken.

2. Hebben jullie genoeg plaats? Als je nog niet een ruim appartement / huis hebt dan is het handig om te verhuizen als je graag een kindje wilt. Het is namelijk zwaar om te verhuizen wanneer je al een baby hebt.

3. Hebben jullie tijd voor een baby? Sommige mensen hebben geen idee hoeveel impact een baby heeft. Het wordt veel moeilijker om dingen te doen. Afspreken met vrienden wordt veel moeilijker. Als je dat er allemaal voor over hebt, dan ben je klaar voor je baby!

4. Zijn jullie bereid om het reizen op te geven? Als je nog veel behoefte hebt aan een leven zonder verplichtingen, kun je beter nog niet aan kinderen beginnen.  Het is niet slecht om te genieten van de reizen die je nog wilt maken, maar doe dit wel voordat je met een deze  grote verantwoordelijkheid begint.

5. Hebben jullie een sterk huwelijk/relatie? Tijdens een zwangerschap komt er veel stress bij kijken. Zwanger raken om je huwelijk of relatie te redden is dus geen goed idee. Je kunt tijdens de stress van een zwangerschap nog meer ruzie maken. Om aan kinderen te beginnen heb je een sterk huwelijk en relatie nodig.  Zorg ervoor dat jullie dezelfde visie hebben over het opvoeden van een kind, zodat jullie later niet voor verassingen komen te staan.

Was / ben jij er klaar voor?

9 jaar geleden

Toen ik zwanger werd van de eerste, niet gepland, maar heel gewenst. Waren mijn vriend en ik nog niet heel lang samen, en woonden we in een klein appartement. Toen ik zwanger bleek te zijn hebben we het appartement meteen te koop gezet. Maar ja, je verkoopt het niet zomaar in deze tijd. Ondanks de kleine ruimte, hebben we het prima gered en ging het onwijs goed. Toen ze 6 maanden oud was zijn we verhuisd. Wij hebben echt mazzel gehad dat het appartement redelijk snel verkocht is. Nu 2 jaar later, staan er nog appartementen te koop in hetzelfde complex als destijds. Inmiddels hoogzwanger van de tweede, en we wonen in een mooi huis, en hebben de ruimte. Maar oh wat verlang ik soms terug naar ons kleine knusse appartementje, waar ik alles met 3 stappen wist te bereiken. Die trappen, die trappen ik verafschuw ze nu.

11 jaar geleden

@twinkel...ben het helemaal met je eens! Een baby NEEM je niet die krijg je of die krijg je niet. Soms lijkt een situatie misschien ideaal om een kindje te krijgen maar dit kan ook snel veranderen. Mijn Man had een hele goede baan toen wij besloten om het te proberen voor een 2e kindje. Ik hoopte dat ik dan misschien al bevallen zou zijn voordat mijn contract afliep. Helaas. Mijn man kreeg vlak nadat ik zwanger bleek te zijn te horen dat het bedrijf moest inkrimpen en dat hij er uit moest. Al heel snel werd ik erg ziek en kon geen eten binnen houden, dit duurde de eerste 4 maanden van mijn zwangerschap waarvan ik 2 maanden in de ziektewet heb gezeten. Mijn werkgever vond het te lang duren dus die had mij al vervangen voordat ik het wist. Uiteindelijk is mijn contract 1 februari afgelopen en word niet verlengd. Op diezelfde dag heeft mijn man gelukkig wel een baan gekregen en is inmiddels aan de slag. De financiele situatie is op dit moment dus alles behalve ideaal. Toch hou ik me vast aan de gedachte dat een kind groot word van liefde en warmte en niet van geld. Tuurlijk had ik iets anders in gedachten toen we besloten om voor dit kindje te gaan, maar ik ben heel blij met ons 2e wondertje en weet zeker dat hij heel gelukkig zal worden met alle liefde en warmte die wij hem kunnen geven. Financieel zal het in de toekomst misschien wel beter gaan, althans daar gaan we gewoon voor! Soms kan je niet plannen hoe het allemaal gaat lopen maar de vechtlust word er niet minder van. Kortom volgens mij is liefde, geborgenheid en warmte belangrijker als DE perfecte situatie.

11 jaar geleden

hm zoals iedereen wel weet neem je geen baby, Je krijgt een baby of je krijgt hem niet. Jammer dat er dus nog steeds geschreven wordt dat je een baby neemt. Zeg dan dat je voor een baby gaat. En als je dan bewust voor een baby gaat dan is het handig als je dingen goed voor elkaar hebt maar het is geen must. Waar ik me wel helemaal in kan vinden is dat je niet voor een baby moet gaan om je huwelijk te redden of om je partner aan je te binden. Dat is absoluut een verkeerder reden, niet eerlijk naar het kind toe ook niet.

11 jaar geleden

Super leuk een baby..maar je hebt er wel heeeeel veel tijd voor nodig..leuke tips!