Snap

Keuzes tijdens je zwangerschap

Als moeder zijnde kom je voor veel keuzes te staan. Dit begint al tijdens je zwangerschap, wil je het geslacht van het kindje weten?

Als moeder zijnde kom je voor veel keuzes te staan. Dit begint al tijdens je zwangerschap, wil je het geslacht van het kindje weten, een jongen of een meisje, Of wil je tijdens je bevalling een verrassing? Ga je borstvoeding proberen te geven, of begin je direct met flesvoeding? Zo zijn er nog veel mee vragen die je krijgt tijdens je zwangerschap en waar je tegenaan loopt tijdens het opvoeden van je kindje. Wekelijks ga ik nu één vraagstelling behandelen waarin ik mijn mening vertel over de vraagstelling en natuurlijk mijn voorkeur.

Deze week luid te vraagstelling: Het geslacht weten of een verrassing laten?

Tegenwoordig is het heel erg hip om het geslacht van je kind te weten. Dit komt natuurlijk ook door de technologie, de echo apparaten zijn een stuk uitgebreider en beter dan dat ze vroeger waren. Een groot deel van de Nederlandse toekomstige ouders kiest er dan ook voor om het geslacht te weten voor de bevalling. Een kleine percentage kiest ervoor om er na de bevalling achter te komen wat het geslacht is.

Ook wij hebben deze keuze moeten maken. Wij kozen ervoor om het geslacht te weten. Waarom? Omdat ik ontzettend nieuwsgierig ben aangelegd en ik dus niet kon wachten om het te weten. Ook Robert wou het graag weten. Het was gezien onze situatie ook handig aangezien er in onze omgeving veel jongetjes zijn en we dus op deze manier veel dingen konden overkopen/ krijgen.

Bij een tweede kindje zou ik het niet weer willen weten. Waarom niet? Omdat de meeste mensen in mijn omgeving wel weten wat de naam wordt wanneer wij een meisje krijgen. En als ik het weet vind ik het heel moeilijk om het geheim te houden. Ook vind ik het wel een spannend idee.

Het wordt tegenwoordig niet makkelijk om het geslacht van je ongeboren kindje geheim te laten. Dit komt doordat de winkels weinig neutrale kleding heeft en je dus al gauw op blauw of roze uit komt.

Wilden/willen jullie het geslacht weten Of liever een verrassing? Ik ben benieuwd, laat het in een comment achter.

11 jaar geleden

Voor ons is het een prachtige verrassing! Ben over 2 weken uitgerekend en begin nu zo ontzettend nieuwsgierig te worden of we een zoon of een dochter krijgen! Neutrale spullen zijn beperkt te vinden, dat is waar. Maar met goed zoeken kan je een goede basis opbouwen. Als de kleine er straks is kan ik altijd nog dingen bijkopen in in het roze of in blauw. Of groen.. Of geel... :)

11 jaar geleden

In eerste instantie wilde mijn man het niet weten. Maar nadat we gingen kijken naar spulletjes en kleertjes vonden wij het veel handiger om wel te weten. En ik was ontzettend benieuwd omdat we nog een keer 4 generaties mee konden maken!

11 jaar geleden

wij wilden het graag weten om dezelfde reden als jij wij waren te nieuwsgierig, daarnaast ook erg praktisch om het wel te weten (naam uitkiezen, kleertjes en spulletjes halen want het viel mij erg tegen wat er qua neutrale kleuraanbod te koop is). toch heeft het niet weten ook wel zijn charmes

11 jaar geleden

Ja hoor, ik wou het weten. Ik hoopte ontzettend op een jongetje en het bleek een meisje te worden. Was eventjes teleurgesteld maar dat was binnen 10 minuten over. ;) overigens heb ik ook gewoon de naam verteld.