Snap

IUI-5 Update #2 Follikelmeting 1 Ronde 76

Vandaag had ik mijn eerste follikelmeting voor onze vijfde IUI. Hoe dat verlopen is vertel ik in deze blog.

Vandaag had ik weer een follikelmeting. Even controleren of ik nog steeds geen cyste heb en het plan tot dusver bespreken. En, ook niet geheel onbelangrijk, checken hoe het er voor staat met de eventuele eitjes. Gaan ze niet te hard met de hogere hoeveelheid hormonen, of groeien ze überhaupt wel. 


Als eerste werd me gevraagd hoe het gaat met het prikken an sich. Nouja dat gaan wel goed. Behalve hoofdpijn kan ik niet echt zeggen dat ik me slecht voel, niet zoals vorige maanden. Wat best gek is, aangezien ik, helemaal op het begin met 75 eenheden met beroerder voel dan nu met 112,5 eenheden. Maargoed, wie weet komt dat nog, maar dat hoop ik niet natuurlijk. Alleen mijn gezicht. Pfffft dat lijkt wel kratereiland. Vreselijk. Daar is helaas niets aan te doen. Hooguit wat meer verzorgen dan normaal.

Goed, ik mocht mijn broek en ondergoed uit en weer op de tafelbedbankbeugeldinges gaan liggen voor de echo.
Hoppatee, daar lag al meteen een flink ei op de loer. Mijn baarmoederslijmvlies, daar waar het bevruchte eicelletje zich zou moeten gaan innestelen was al lekker dik, 8mm.
Uiteindelijk na een hele hoop geroer en gepor zagen we nog een aantal eitjes meer.
Eindstand; aan de ene kant 1 grote dominante van 13,5 mm, wat echt al heel goed is, in diezelfde eierstok zaten ook nog 2 kleintjes van om en nabij de 10mm. Het is een beetje de vraag wat die gaan doen. Maar dat is niet erg, want aan de andere kant zat er ook nog een grote van 13mm. Dikke vette prima dus. Minimaal 2 keer kans :D Jeuj.

De arts zei al; ‘geloof me nou, dit is je laatste ronde hoor. Het moet nu toch echt eens zo ver zijn’.
Je meent het, haha.
En dat heeft ze niet 1 keer gezegd, maar meedere keren.
Nee mevrouw, deze keer lukt het echt! 
We zullen het zien. We hopen het zo! 

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we in het weekeinde de IUI hebben. Spannend dus J

Ik ben heel benieuwd. Overmorgen mogen we weer terug. In die tussentijd moet ik sowieso nog die 112,5 eenheden prikken. En afwachten. En rustig aan doen enzo.
Dat laatste komt wel goed, want ik heb vakantie. Haha.

Fijne avond nog!