Blog header image

Is dit de weg naar ons grote geluk?

Over de dag dat ik eindelijk een positieve zwangerschapstest in handen had....

Bevrijdingsdag én Hemelvaartsdag tegelijk. Reden voor een feestje, met een goed glas wijn erbij. Ik besluit 's ochtends een testje te doen, gewoon voor de zekerheid. Dan ben ik eindelijk van mijn onzekerheid verlost. Stiekem bonkt mijn hart toch als een gek, terwijl ik probeer de andere kant uit te kijken. Ik check mijn mobiel.... ja, twee minuten voorbij. Nog één minuut te gaan. Voorzichtig tuur ik door mijn wimpers heen naar de test. Wat?? twee streepjes? Zou het?

Na zes mislukte IUI behandelingen wist ik niet goed wat ik moest verwachten van onze eerste IVF behandeling. Aan de ene kant was het een nieuwe kans, aan de andere kant ook onze laatste strohalm. Ik googelde me suf naar ervaringen van anderen en kwam tot de conclusie dat het echt bij iedereen anders was. Mijn grootste angst was die voor de gevreesde punctie. Met een holle naald zouden ze door mijn baarmoederwand heen prikken om mij eitjes weg te zuigen. Het leek me een hel! Achteraf gezien viel het me 100 % mee. Ik kreeg een heerlijk roesje van morfine en het was eigenlijk zo weer voorbij. Het aller aller naarst was toch wel het wachten. Wachten op uitslagen, wachten op bevruchtingen en wachten op mogelijke innestelingen. Verschrikkelijk hoe onzeker je daarvan wordt. Ondertussen kon ik gelukkig mijn ervaringen wel delen op een zwangerschapsforum. Het idee dat ik niet de enige was in deze rotsituatie stelde me enigszins gerust.

En toen dat moment. Ik ging er simpelweg vanuit dat onze ivf poging mislukt was. Ik voelde niets meer, de symptomen van al mijn hormoonspuiten namen langzaamaan af. Waarom zou het nu opeens wél lukken? En toen had ik plotseling een positieve test in handen! Vol ongeloof maakte ik mijn mannetje wakker. Hij was erg blij en zei meteen, zoals mannen dat doen: 'ik zei toch dat je je niet zo druk moest maken?' Natuurlijk....

Meteen schoot het door me heen; het zal toch niet zo zijn dat de ingespoten hormonen een vals positief resultaat geven? Ik besloot de dag daarna weer te testen en de dag daarna weer. Gelukkig werd de test steeds duidelijker roze. Voorzichtig klom ik op mijn roze wolk.....