Terug
Blog header image

Ik heb zo'n dubbel gevoel

Na 2 te vroeg geboren kindjes hoop ik nu wat dichterbij de uitgerekende datum uit te komen. Of toch niet?

Mijn eerste twee zwangerschappen doorliep ik fluitend. Een dag voor de geboorte van mijn dochter stond ik nog achter de bar van ons eigen eetcafé. Het enige probleem waren de geuren. Die kwamen 10x zo sterk binnen. Dus je begrijpt dat als iemand iets uit het frituur wilde hebben ik niet echt stond te trappelen. Maar verder voelde ik me beter, sterker en fitter dan ik me ooit had gevoeld.

Na 35w2d werd de oudste geboren. Gelukkig een hele sterke meid en ze mocht dan ook tegen alle verwachtingen in met een weekje al mee naar huis. Die week was voor mij ook lang genoeg. Je hebt een klein wondertje gekregen en daar wil je gewoon het liefst thuis in een vertrouwde omgeving van genieten.

De tweede werd wederom met ruim 35 weken geboren, dus weer in het ziekenhuis. Helaas duurde het hier iets langer omdat hij de borst niet wilde pakken. Uiteindelijk hebben we besloten om af te kolfen en het met de fles te geven. Toen bleek dat dit goed ging mocht ook hij gelukkig mee naar huis en kon het genieten beginnen.

Geheel tegen alle verwachtingen in kwam ik er begin dit jaar achter dat ik zwanger ben van de derde. Het was wel even schrikken omdat ze niet echt gepland was. Na alle toestanden die we met de eerste 2 hadden gehad, 5 miskramen en meerdere ki pogingen, hadden we eigenlijk zoiets van "het is mooi geweest, we mogen heel blij zijn met onze 2 wondertjes". 

Inmiddels zijn we gewend aan het idee en is ze super welkom. Mijn grote wens vroeger was eigenlijk een groot gezin, dus komt het toch nog een beetje in de buurt. Ik weet dat het niet te plannen is, maar ik heb vanaf het begin gezegd: deze komt niet voor de 37 weken. Ik wil nu gewoon mijn kindje meteen mee kunnen nemen. Niet weer dat geklep naar het ziekenhuis, maar lekker genieten van dit kleine kadootje.

Inmiddels ben ik ruim 33 weken zwanger en voel ik mij heel dubbel. Alles doet me pijn, ik ben moe en heb al 2x op het ziekenhuis gezeten ivm hele pijnlijke harde buiken. Diep van binnen hoop ik dat ze nog even blijft zitten, maar ergens mag ze van mij ook wel nu meteen komen. Echt genieten van deze zwangerschap kon ik alleen helemaal in het begin. Bij mijn andere zwangerschappen was ik helemaal enthousiast als ik ze voelde schoppen en liet ik het het liefst aan iedereen voelen. Nu ben ik blij als ze even niet schopt. Ondanks dat ze volgens de gyneacoloog klein is voor de periode kan ze flink schoppen en doet het meestal ook echt pijn.

Nog even doorzetten. Gelukkig weet ik waar ik het voor doe. Als ik naar mijn oudste 2 kijk voel ik zoveel liefde. Nooit gedacht zulke sterke gevoelens voor iemand te kunnen hebben. Nog even en dan kan ik haar in mijn armen houden, en dan hoop ik dat net als bij de andere 2 alle "negatieve" dingen zijn vergeten.

moeder4
7 jaar geleden

Als er al kinderen rondlopen en er kwalen optreden tijdens de zwangerschap wordt het zeker niet makkelijker. Ik snap je dubbele gevoel. Nog maar 4 weken en je zit aan de 37 weken en dan zou je mogen bevallen. Veel succes en probeer er toch ook van te genieten.

Lindsy83
7 jaar geleden

Ik snap het gevoel ook wel. Had het zelf ook een beetje. Maar bij jou snap ik het al helemaal, omdat je ook al twee kindjes hebt die te vroeg waren, raak je waarschijnlijk niet zo in paniek bij het idee dat de derde ook te vroeg zal zijn. Succes met de laatste weken!

Kaytje
7 jaar geleden

Ik probeer ondanks alles zo veel mogelijk te genieten. Morgen weer naar het ziekenhuis voor de wekelijkse echo. Dat is dan wel weer een pluspuntje. Kan mijn meisje elke week zien spartelen. Maar wordt scherp in de gaten gehouden. Ze heeft ergens een groeiachterstand opgelopen waardoor ze nu tegen de onderlijn zit. Gelukkig groeit ze nu wel goed door op die lijn. Daarbij komt een kans van ruim 28% op weer een vroeggeboorte. En mijn leeftijd speelt natuurlijk ook nog een rol. Maar we zien wel wat er gebeurd. De eerste twee zijn ook goed terecht gekomen. Beiden uiteraard veel te klein met 46 cm en 2320 gram en 44 cm en 2225 gram. En mijn dochter zit nu gewoon met de lengte en gewicht op haar leeftijdsgemiddelde en mijn zoontje zit zelfs tegen de bovenlijn. Zou mooi zijn als ik het volhoud tot min 37 weken, maar mocht dit niet lukken, is er ook geen man overboord. Haar kamertje is al weken klaar en ook de tas staat al klaar.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.