Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • echo
  • 12weken

Iedereen mag het weten

Zwanger van Sepp

Spannend, zwanger. De testen zeiden het echt, maar ik zie nog niks....ik voel eigenlijk ook nog niks...niet misselijk....niks. Is het wel goed? De afspraak bij de verloskundige staat. Wat als ze niks zien, er geen hartje klopt?! Niet aan denken, het is vast goed. Nog even wachten en dan weten we het.

4 januari 2018 hebben we de afspraak. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. We gaan voor het eerst ons kleine wondertje zien. In de wachtkamer krijg ik al klamme handen van de zenuwen. Wanneer roepen ze ons nou? Wachten is niet mijn sterkste eigenschap....duurt lang! 

Eenmaal binnen bij de allereerste echo krijg ik te horen dat het een inwendige echo gaat worden. Gezien de termijn kunnen ze dan beter zien of het hartje klopt. Oké, daar had ik me niet op voorbereid, kan dat ook dus?! Nou, daar gaan we dan. 

Wauw wat ben je mooi, zo klein en nu al helemaal verliefd op jou! Je hartje klopt als een razende trein, het mooiste wat we ooit gehoord hadden. Jij hoort bij ons. We kregen te horen dat ik 8 weken en 5 dagen zwanger was. Het begin van een mooie zwangerschap.

Nu was het weer wachten geblazen. Wanneer schreeuw je het van de daken? Wanneer vertel je het de wereld? Bij 12 weken hadden we besloten. Dan zijn we door de spannendste tijd heen. Ik kon niet wachten om het te verstellen aan iedereen. Zo blij was ik. En toen eindelijk, 12 weken, we schreeuwde het van de daken en wat kregen we een hartverwarmende reacties. Zo leuk, echt bijzonder.