Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • echo
  • kotsmisselijk
  • Update
  • deeersteweken

HOERA ZWANGER! Baby december!

De eerste tien - altijd - spannende weken!

Dagboek week 1 t/m 10

Dinsdag 21 april 09.30:


Eindelijk, de winkel (Kruidvat) is open. Aangezien ik zelf dus het liefst alle winkels vermeid ivm Corona gaat Sven snel een zwangerschapstest halen. Natuurlijk een vroege zwangerschapstest, want ik ben gewoon mega nieuwsgierig en een dag voor de normale testdatum durf ik dat prima aan.

09.40:

Tuurlijk, Sven kwam een vriendin tegen haha. Gelukkig niets gezien.

09.50:

TESTEN MAAR.

Ik vind deze momenten altijd zo mega spannend. En ondanks dat ik het zwart op wit moet zien weet ik de uitslag al dondersgoed. Ik voel dat echt aan alles. Sinds week drie kan ik niet tegen bepaalde geuren en krijg ik dan echt spuugneigingen, mn borsten.. nou die zijn zeer gevoelig, ik moet mega vaak plassen (avonds) en normaal dol op spinazie maar als ik zwanger ben echt even niet.

Oke die drie minuten duren altijd mega lang. En alsof het de eerste keer slaat toch gelijk weer de twijfel toe.. he.. is dit nou zwanger of niet? Ik zie toch een duidelijke plus? Dit is toch niet? Of nee? He? Moeten de streepjes niet even dik zijn? Hallo waarom kunnen die vervroegde testen niet digitaal zijn. Tis toch gewoon zwanger of niet. Een middenweg lijkt me niet echt mogelijk, maar op een zwangerschapstest dus echt wel. Ik maak duizend foto’s - bang dat de streepjes snel verdwijnen en ren naar beneden waar Sven met de kids aan het spelen is.

Sven die had ook geen test nodig - hij merkte het al aan mijn humeur (EN BEDANKT LIEVERD). Maar toch even laten zien en check check, dit is zwanger toch? YES WE ZIJN ZWANGER! YESSSSS! Mees en Vive krijgen een broertje of een zusje. Yes. Zo leuk en zo blij.. en zo onwijs spannend!

In de avond zitten we weer lekker op onze babywolk, niets leukers dan vast wat namen te bedenken. En.. verrassend.. we zitten weer netjes op een lijn, maar echt!

Vrijdag 24 april:

Toch altijd gek maar ik ben dan toch altijd een soort bang om toch ongesteld te worden. Maar nee, gelukkig niet! 
En verder weinig kwaaltjes. Fijne eerste vier weken dus!

Oh en we denken dat de uitgerekende datum 30 december is! Woehoe! Dit jaar nog een baby!

Woensdag 29/4:

Yes ‘’alweer’’ vijf weken zwanger. Nog steeds ons geheim. Maar men wat ben ik daar altijd slecht in.
Als ik naar mijn buik kijk vind ik dat ik gewoon al een mini buikje heb (of dit wil ik graag zien of het een combi van een food baby en het graag willen zien haha).

Overeenkomsten met eerdere zwangerschappen:
- spinazie vind ik normaal mega lekker, nu weer echt niet. Dit had ik ook tijdens de zwangerschap van Mees.
- ik wil heel de dag chips eten - had ik bij Vive haha

Zaterdag 02/05:

Hiep hiep hoera! Oma is jarig! Omdat ik het stom vind om te wachten op de eerste echo of op de termijnecho vertellen we het zo al. We pakken de letters van ‘’baby’’ in en geven die bij de cadeautjes. Kwartje viel vrij snel haha!

Rest van de week vertellen we het ook aan de rest van de familie! Altijd leuk om te doen!

Voel me trouwens wel echt mega ellendig. Ik weet dat spugen, misselijk en moe zijn erbij horen.. maar toch. Valt me weer even vies tegen. Kinderbedtijd is ook mijn bedtijd en kaakjes eten ’s nachts.. ook dat hoort er weer bij.

Maandag 18/5:

EERSTE ECHO- spannend! Gelukkig mogen we samen! En is het niet eerst een uur gelul, maar gelijk de echo! EN ALLES IS GOED! ‘’Kruimeltje’’ is ongeveer acht weken. We maken de afspraak voor de volgende echo - de termijnecho - en gaan dol blij de deur uit.

Na dit goede nieuws tijd om het vast aan wat vriendinnen te vertellen! LEUK!

Donderdag 21/5:
Toch wel misselijker dan ooit, lig er ook nachten wakker van.. terwijl ik zo moe ben. Tijd voor een telefoontje naar de dokter. Gelukkig kan ik pillen tegen de misselijkheid/spugen krijgen en thank god deze werken wel oké!

Dinsdag 26/05:
Vandaag ben ik negen weken en als ik naar m’n buikje kijk, lijk ik wel 20 weken hahahaha. Alhoewel, het lijkt ook gewoon nog steeds op een ik snoep veel te veel buikje. Vind t helemaal niet erg. Maar stiekem wel benieuwd hoe die buik is met 38 weken. Iets met een skippybal ipv voetbal haha.

Donderdag 04/06


EINDELIJK de termijnecho! Ondanks de vorige goede echo blijf ik dit wel onwijs spannend vinden!! Is t ook nog eind van de middag.. dus volop kriebels heel de dag. En de termijnecho is ook helemaal goed, Kruimeltje is goed gegroeid, een mooi kloppend hartje en lekker aan het bewegen. Blijf het zo onwijs bijzonder vinden.

Uitgerekende datum is 29 december 2020! En vandaag tien weken en twee dagen zwanger.

En misschien nog wel het leukste van vandaag; Mees en Vive vertellen dat ze een broertje of zusje krijgen! WAUW.

3 jaar geleden

Gefeliciteerd met jullie kleine kruimeltje! Ik ben zelf op 30 december jarig en vind dit geweldig! Lekker kerstvakantie en iedereen in feeststemming. En je feestje vier je gewoon de tweede week van januari!