Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • ouders
  • baby
  • geslacht

Hoe vroeg moeten de ouders het geslacht van de baby weten?

Eerder deze maand heeft de American Medical Association vermeld dat een eenvoudige bloedtest bij een zwangere vrouw in slechts zeven weken kan het geslacht van haar ongeboren kind kan voorspellen. De technologie is gebaseerd op een procedure die bekend staat als cel-vrij DNA-onderzoek.

Het nadeel is dat met deze optie vaders en moeders ervoor kunnen kiezen de foetus te laten aborteren, omdat het niet het gewenste geslacht is. Een vroege test voor de geslachtsbepaling is slechts het topje van de ijsberg, dat wel. Het maakt deel uit van een snel ontwikkelend gebied dat je wel of niet leuk kunt vinden. Het proces van prenataal onderzoek zal in de nabije toekomst voor een zwangere moeder slechts enkele weken duren.

Hoe kunnen ze het juiste geslacht voorspellen?

Het bloed van de moeder wordt gescand op stukjes DNA van de baby. Wetenschappers gaan dan op zoek naar de Y-chromosomen en als ze deze vinden, is het een jongen. Wanneer de Y-chromosomen ontbreken dan betekent dat de baby XX is, oftewel een meisje. Om deze test aan te gaan, is een eenvoudige prik in de vinger van de moeder in het begin van het eerste trimester het enige wat nodig is. Sommigen mensen maken zich zorgen om welke reden ze dit onderzoek gaan gebruiken. Stel voor dat je dolgraag een jongen wilt en door onderzoek kom je erachter dat het een meisje wordt, dat dan de zwangerschap vroegtijdig op een relatief probleemloze vrije manier te laten beeindigen. Wat vind jij van deze nieuwe mogelijkheid voor het bepalen van het geslacht? En zou jij het na 7 weken al willen weten?

10 jaar geleden

JA! Ik zou het dolgraag zo vroeg willen weten!

12 jaar geleden

vet leuk OMG dit is egt cool net als die Baby-gender tests die zijn ook nu in NL te krijgen al een mandje nu. kun je mee kijken de geslacht van de baby!!! ik zeg eerlijk ik zou het niet doen, toen me de dame van de babys winkel de test aanbood ik wou hem gaan halen maar ik durfde egt niet de test te doen!!! een kind krijgen is zo bijzonder los van het geslacht als dit bestond toen mijn ouders mijn kreeg en mijn ander 2 zusters dan bestonden we niet want beide mijn ouders wouden heel graag een jonge(gelukkig later is die ook gekomen hihi) toch is het heel dubble gevoel want ik wil het heel graag stiekem weten!!! gelukkig 21-9 heb ik mijn 20 weken ego en dan weet ik het eindelijk, heel eerlijk heb ik zeker een voorkeur maar alle alle alle belangrijkste is voor mij dat mijn kindje gezond een is slim, that's all!!!