Terug
Blog header image

Hoe schrijf je elke dag een blog over 1 onderwerp?

Mijn vriend en ik gaan voor een tweede kindje. Hier probeer ik vaak over te schrijven, maar dit valt nog niet mee!!

Want hoe schrijf je nu elke dag een blog over 1 onderwerp? En dan met name over het krijgen van een tweede kindje

Want ik ben nog niet zwanger. En we zijn pas 3 maanden bezig. Ik had gehoopt veel eerder zwanger te raken, omdat het bij mijn zoon ook veel sneller ging. Ik weet dat je er niet elke dag en elke minuut mee bezig moet zijn, dus ik probeer het ook uit m'n hoofd te zetten. Maar dat zorgt er wel voor dat ik niet elke dag ideeën heb om over te schrijven. En daarbij gaat het over een tweede zwangerschap en beleef ik het allemaal heel anders en ben ik er misschien minder mee bezig. 

Dus, hoe schrijf je elke dag een blog over dit onderwerp? Hoe schrijf ik alles op, want ideeën heb ik zat! En ik vind het heerlijk om elke dag te schrijven. Heeft er iemand tips? 

Nu we het toch over dit onderwerp hebben. Aanstaande woensdag mag ik weer een test doen. Super spannend! Ik denk dat het niet raak is, al ben ik wel heel rustig in mn hoofd en denk ik weinig. Dit klinkt misschien gek, maar normaal gaat er van alles door m'n hoofd. Ik denk altijd wel ergens aan en probeer alles altijd zo goed mogelijk te doen en in goede banen te leiden.  Dus ik denk altijd. Het is altijd druk in m'n hoofd. 

Maar ik merkte bij mijn eerste zwangerschap dat mijn hoofd leeg was. Herkent iemand dit? Dat je niks denkt, nergens aan. Er gaat niks door je hoofd, je bent rustig van binnen, heel relaxed. Maar ik ben wel adrem. Dat merkte ik vandaag! Iemand op mijn werk maakte een rare opmerking en ik had meteen een zin klaar en floepte die eruit! Mijn collega's keken me ook heel gek aan, dat ik meteen wat te zeggen had. Ik struikel vaak over mijn woorden, praat dan te snel ofzo. Of ik weet gewoon niet meer wat ik wilde zeggen. 

Maar sinds een paar dagen ben ik gedachteloos, haha! Heerlijk! Zo rustig! Voel me top! En ben de hele dag vrolijker dan anders. Niks is teveel of vervelend. Alles is leuk, mooi en gezellig.

                 Zou het dan toch......? 

Lindsy83
7 jaar geleden

Ik hoop het voor je! Spannend is dit he? Ik mocht van mezelf officieel dinsdag weer testen, maar ik ben het momenteel aan het uitstellen, omdat ik nu heel erg het gevoel heb dat het nog niet raak is... Ik ben benieuwd wanneer ik de test ga pakken :) Ik duim voor je voor woensdag!

iMennen
7 jaar geleden

Knap van je dat je het kan uitstellen!! Ik vind dat zó moeilijk!! Soms test ik zelfs op de dagen dat het helemaal niet kan, haha. Misschien moet ik een voorbeeld aan je nemen en het ook eens uitstellen. Succes voor jou ook! En je leest het wel weer als ik getest heb ;-)

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.