Snap

Hoe kies je de juiste kraamzorg?

Er zijn verschillende manieren om de juiste kraamzorg partij te kiezen. Hoe hebben jullie dat gedaan?

Dit is mijn eerste blog en die zou ik graag willen wijden aan de kraamzorg….iedereen weet dat je het moet regelen, maar de keuzes zijn eindeloos. Bij mijzelf is het vrij makkelijk gegaan, omdat mijn moeder werkt bij een kraamzorg organisatie (Kraamzorg Randstad) waar ik al heel veel van wist en heb zo makkelijk mijn keuze gemaakt om hier mijn zorg af te nemen. Maar in mijn omgeving merk ik dat de keuze voor kraamzorg nog best een dingetje is. Ik heb dan ook veel verschillende manieren gehoord naar hoe aanstaande ouders hun kraamzorg hebben geregeld.

Gewoon even Googelen

Een van de opties die ik steeds vaker lijk te horen, is dat aanstaande ouders gewoon even zoeken op Google en dan de eerste paar opties bekijken. Een beetje onder het mom van: er is zoveel keuze, dat ik niet weet waar ik moet beginnen en ga daarom maar zoeken op internet en zo voor mezelf afbakenen. Zelf denk ik zeker dat het goed is om de website van verschillende instanties te bekijken. Echter zou ik wel als tip meegeven dat de eerste opties niet per se de beste zijn. Zelf werk ik in de online marketing en weet hoe makkelijk het is om posities in de zoekresultaten te manipuleren. Nu wil ik ook niet zeggen dat ze slechte zorg zullen leveren, maar hou het wel in gedachten. Dat iemand op de eerste plek staat, betekent niet dat ze voor JOU ook de beste optie zijn. Durf kritisch te zijn.

Zorgverzekeraar

Een belangrijke factor is natuurlijk of de zorg wel wordt vergoed. Je zorgverzekeraar heeft als het goed is een lijst waarin staat met welke instanties ze een contract hebben. In sommige gevallen raden ze ook enkele extra aan, gebaseerd op waarderingen van klanten, welke keurmerken ze hebben, etc. Hieruit kan je dan een selectie voor jezelf maken en de website bekijken welke het meeste aansluit met jouw normen en waarden en welke het prettigste gevoel geeft.

Via via

Als je zwanger bent, kom je vaak in contact met andere aanstaande moeders. Op die manier wissel je informatie uit en kan je via via advies krijgen over kraamzorg die zij op het oog hebben, of misschien bij een eerder kindje al eens hebben gebruikt. Op die manier krijg je een goede en eerlijke mening over de zorg die ze van een organisatie hebben gekregen. Een directe ervaring is natuurlijk altijd goed om te horen en telt altijd iets extra mee vergeleken met een online review van een bedrijf. Want ook deze hoeven niet altijd waar te zijn.

Persoonlijke gesprek aanvragen

Je vertrouwt natuurlijk je kindje toe aan iemand die je niet kent, dus je moet zeker een goed gevoel hebben bij de organisatie. Daarom heb ik ook enkele keren gehoord van vriendinnen dat er een persoonlijk gesprek is aangevraagd om eerst even kennis te maken en te oriënteren. Daarbij heb ik ook gehoord dat niet elke organisatie zit hier echter op te wachten en daarom een keuze is afgevallen.

Hoe hebben jullie dat gedaan?

Dit zijn een paar dingen die ik in mijn omgeving veel heb gehoord, maar misschien hebben de mama’s hier wel op een andere manier gezocht naar kraamzorg. Ik ben erg benieuwd naar hoe jullie een keuze hebben gemaakt. Wat zijn jullie afwegingen geweest en voor welke organisatie hebben jullie uiteindelijk gekozen en waarom?

6 jaar geleden

Ik heb beide keren gekozen voor een vriendin van mijn moeder, al sinds ze 7 jaar oud waren. Deze kraamverzorgster ken ik al mijn hele leven en vond het fijn om.een vertrouwd gezicht om me heen te hebben, gelukkig kon ze ons als keuze gezin opgeven.

6 jaar geleden

wilde perse 1 kraamzorg niet, zijn te groot en kollosaal voor mijn gevoel, mijn nichtje en schoonzus bevielen in juni en juli en ik mocht in december. ben op hun ervaringen afgegaan en na zelf wat internet onderzoek gekozen voor homecare, waar mijn nichtje en schoonzus goede ervaringen mee hadden! geen moment spijt van gehad,!

6 jaar geleden

ik kon meerdere kiezen maar heb voor een grote gekozen waar ik ook mijn pufcursus heb gedaan en dit was de enigste organisatie waar ik kolf kon huren en daarna 1 kopen met 20% korting en deze werkt ook nauw samen met de verloskundige.

6 jaar geleden

Ik heb er niet 1 seconde bij stil gestaan dat er wellicht verschillende kraamzorg aanbieders in de buurt zijn voor me. Gewoon die kraamzorg instantie van de thuiszorg, daar lag ook een flyertje van bij de verloskundigenpraktijk. Ze zullen allemaal hun vak goed verstaan en andermans ervaring hoeft niet altijd iets te zeggen over hoe ik het ga ervaren. Dit is voor mij nou echt iets waar ik me totaal niet druk om kan maken.