Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • #pregnant
  • heteerstetrimester
  • Broertjeofzusje
  • Februari2021

Het eerste trimester - hoe was dat voor mij?

Nu ik hier zo zit met de laptop op mijn schoot ben ik alweer 14 weken zwanger. Het lijkt kort maar ik heb het gevoel dat deze tweede zwangerschap veel sneller gaat dan bij Danni. Tuurlijk zaten er momenten tussen dat de dagen wel eeuwen leken te duren. Maar ik ben nu ook bezig met Danni en waardoor het toch weer sneller lijkt te gaan. Dit keer gaat het over hoe ik het nu het eerste trimester heb ervaren, is het anders als bij Danni? De zwangerschapstest, de kwaaltjes en de bekendmaking van deze zwangerschap!

De zwangerschapstest 

Net zoals bij Danni wist ik al snel dat ik deze keer weer zwanger was. Geen idee hoe dat kan? Want dat word mij vaak gevraagd. Ik voelde het gewoon aan alles. En niet aan kwaaltjes, maar echt een gevoel. De eerste test die ik deed was negatief. uiteraard kon ik niet wachten en had ik te vroeg getest. De volgende test echt een heeeel klein licht streepje maar dat weekend was het overduidelijk! Een streep! En ach als je dan nog een test over hebt dan doe je er na het weekend nog een ;) Weer een duidelijke streep!  IK BEN ZWANGER!

De kwaaltjes ;)

De eerste weken tot de eerste echo vond ik heel spannend. De zwangerschap voor Danni had ik heel sterk het gevoel dat het niet goed zat. Dat had ik nu niet maar het blijft spannend. De eerste anderhalve week voelde ik nog vrij weinig en had ik niet veel last van kwaaltjes. Maar na een week of 6 merkte ik toch wel dat ik heel moe begon te worden, hoofdpijn en met vlagen misselijk. Maar dat was het ook.. gelukkig dat viel nog best mee! Maar de weken van 10- tot nu vind ik toch vrij heftig. Ik ben veel moe, hoofdpijn en met vlagen best emotioneel. Dit is toch anders dan bij Danni. En misschien komt dat ook omdat ik nu al een meisje heb rondlopen waar ik ook m’n aandacht aan wil geven en dan nog graag wil afspreken met vriendinnen of andere leuke dingen wil doen. En ik merk nu dat ik daar wat beter mijn balans in moet gaan zoeken.. wat meer middag dutjes doen en kijken naar was echt belangrijk is om te doen op m’n vrije dag 💛

Het besef dat in februari 2021 een kleintje bij komt, dat komt steeds meer. We hebben het er vaak over en Danni weet precies waar de baby zit en roept vaak baby. Dat is zo leuk! Verder snapt ze er natuurlijk niks van maar genieten is het wel als ze zo enthousiast is.

We hebben dan ook een hele leuke foto gemaakt in het bos van Danni en de echo om het op deze manier bekend te maken. Die staat ook hier op m’n blog! Ze dacht wel even wat doe ik hier op m’n stoeltje in het bos maar het zijn uiteindelijk hele leuke foto’s geworden! Ik ben zo trots op haar en dan word ze straks grote Zus!

Nu ben ik wel benieuwd of jullie een tweede zwangerschap ervaren in het eerste trimester en of jullie het lastig vonden om balans te zoeken in het rust nemen en dingen doen. Ik hoop in ieder geval dat het 2e trimester ervoor zorgt dat ik wat meer mijn rust kan pakken en daardoor wat minder moe ben.. 

Laat gerust een berichtje achter want ik ben benieuwd naar jullie verhalen! 

Dank je wel voor het lezen en wil je meer zien en lezen neem dan een kijkje op mijn instagram: interiorbylee

Liefs Leonie 

Ik ben nu zwanger van de derde en zit vanwege complicaties in de ziektewet. Dus dat eerste trimester ziet er nu heel anders uit in vergelijking met de vorige zwangerschappen.