Snap
  • Zwanger
  • Geduld
  • hoopvol
  • wachtendopwonder
  • erzaleenmomentzijn
  • nietopgeven

Grote moment wat heb ik

Onderzoek in Ziekenhuis

De avond voor de onderzoek kon ik met moeite in slaap vallen. Toen de tijd naderde om naar ziekenhuis te gaan, kreeg ik zenuw trekjes. Heel erg zenuwachtig. 

Voordat ik op vakantie ging wilde ik de onderzoek doen. Dus de afapraak was snel gemaakt. Eerst een bloedonderzoek om te kijken of het een kiste is, geen tumor. 

En de tweede eileider ondezoek. Op internet was het al aangeraden om ibuprofen  in te nemen. Pijn kon ik dus verwachten. Terwijl ik alleen in de wachtkamer aan het wachten was, hoopte ik op een vrouwelijke verpleegkundige . Om me toch meer op gemak te voelen. Heel vreemd om dat te wensen.. achteraf gezien. 

Ik werd opgehaald door een vrouwelijke assistent en maakte kennis met een mannelijke gynaecoloog. Hij legde uit wat hij zou uitvoeren. Ik had vooraf naar plaatjes op internet gekeken , wanneer het niet goed uit ziet. Zoals hier afgebeeld. Maar voordat ze dat doen , plaatsen ze een eendenbek, een slang wat je allemaal voelt. Vervolgens halen ze de eendenbek weg. Dat verlicht de pijn maar het moment dat ze te beginnen vullen.. Oh wat was dat pijnlijk. Een oplopende pijn. Ik heb toch de hand van de zuster gegrepen.. achteraf biedde ik mijn excuses.. Jah coronaa .. maar opdat moment zoek je toch steun.

Ik kon met de gynaecoloog de vloeistof volgen.. eerst vulde rechter maar de linker was nog niet te zien.. gynaecoloog wilde nog doorgaan en jah die werd ook zichtbaar. 

Ik was heel bleek geworden van de pijn.. en daarna zat ik op de hoek van ligbed..Hij gaf de goed nieuws, het is doorgankelijk.. 

En nu moest ik op vakantie wachten op de resultaten van de onderzoek.  Op de dag van de belafspraak was ik bezig met het klimmen van de berg in kitzsteinhorn. Mensen die daar zijn geweest weten nadat je de platform bereikt kan je nog verder klimmen. Ik was dus boven 3029m , ging mijn telefoon af. Even tegen de wand van de berg leunend. Kreeg ik de goed nieuws te horen dat het ook geen tumor was.. dat er niks in de weg is voor natuurlijk zwangerschap..  Van ene kant reuzenblij en van andere kant.. wordt het tot Feb verder proberen.. voordat ze IVF etc kunnen uitproberen..

Geduld....