Snap

geen roze wolk tijdens de zwangerschap

Ze zeggen altijd als je zwanger bent geniet van je zwangerschap! Maar dat kon bij mij beide zwangerschappen niet

Op de leeftijd van 20 wilde mijn man en ik graag een kindje. Zwanger worden had ik geen moeite mee... maar die 9 maanden waren voor mij super erg. Met de kerstdagen 2009 had ik een mega eetlust en veel buikkrampen dus zo snel mogelijk een zwangerschap test gedaan en ja hoor die was positief al snel met de 7e week was ik ontzettend misselijk kon helemaal niks meer hield niks meer binnen na 3 a 4 dagen niks meer te kunnen huisarts gebeld en werd door gestuurd naar het ziekenhuis werd opgenomen en na een week kon ik weer naar huis ondertussen wel een echo gehad met de baby was alles goed. Na een paar weken thuis te zijn geweest wel weer ontzettend misselijk werd ik met week 11 heel ziek. Moest naar de wc maar dacht dat doe ik zelf wel even en laat me man even lekker slapen ik weet nog dat ik zwart voor mn ogen zag en keihard op de douchedeur klopte even later werd ik op de grond wakker wat doe ik hier zei ik tegen mijn man. Hij zei je bent flauw gevallen en ik bleef weg vallen mijn man belde 112 en de ambu was onderweg ze waren snel bij ons maar in die korte tijd viel ik nog 7 keer weg toen ze bij ons waren was ik spierwit en had blauwe lippen ze legde me snel aan het infuus want was ook uitgedroogd. Al snel kleurde ik weer bij en werd weer opgenomen. Maar er volgende nog vele opnames er werd al snel duidelijk dat ik last had van hyperemeses gravidarum. In de 9 maanden ben ik in totaal 7 keer incl de bevalling opgenomen geweest. Dus voor mij geen roze wolk en ja bij mijn 2e zwangerschap net zo want mijn lichaam kan niet tegen het zwangerschap hormoon. 

7 jaar geleden

Hier ben ik bij beide zwangerschappen ook ontzettend misselijk geweest. Bij de 1e van week 6 t/m week 16 & bij de 2e van week 4 t/m week 14. Wat was ik ontzettend blij met die Emesafene pillen die ik van de huisarts kreeg. Kon ik tenminste nog enigszins normaal functioneren. Ik kan me niet voorstellen hoe jij je 2 x 9 maanden gevoeld moet hebben. Mijn petje af voor jou! Hopelijk Geniet je nu 100% van je kinderen, want tja... Ze zijn het uiteindelijk allemaal waard ;)