Terug
Blog header image

Gaat er ook nog iets goed zijn?

Vandaag weer de wekelijkse controle gehad bij de gyneacoloog met echo.
Annemiek2
7 jaar geleden

Wat verschrikkelijk spannend zeg. Wat fijn ook dat het aalemaal zo goed in de gaten gehouden wordt. Heel veel sterkte en hopen dat je in iedergeval de 35 weken haalt en misschien wel iets verder.

Lindsy83
7 jaar geleden

stertke de komende tijd. Ik help je hopen op positief nieuws bij de volgende controle!

Kaytje
7 jaar geleden

We wachten af donderdag. Wat er ook gebeurd. De kleine meid lijkt wel super sterk te zijn. Ze heeft in elk geval een hele mooie regelmatige sterke hartslag en schoppen kan ze ook als de beste. Dus ik denk dat ze wel sterk genoeg is om er door te komen wanneer ze ook komt. Eerst hoopte ik de 37 weken te halen omdat ze dan snel mee naar huis mocht, maar dat maakt nu ook niets meer uit. Ze houden haar zowieso een tijdje omdat ze zo klein is. Het belangrijkste is nu dat ze gezond is. Groot of klein maakt me niet zo veel uit.

Momo
7 jaar geleden

Succes donderdag duim voor je mee

rebo1982
7 jaar geleden

Hè wat spannend zeg! Als ik je andere blogs zo lees/las is het sowieso spannend voor je. Ik duim voor je dat het goed gaat en je niet ingeleid hoeft te worden. Sterkte met alle emoties enzo die hierbij komen kijken!

Anoniem
7 jaar geleden

Spannend zeg. Hier hetzelfde gehad. Ze verwachten toen dat ze voor de 32 weken al zou moeten komen I. V.m de doorbloeding van de navelstreng. Maar we hebben het vol gehouden tot 37 weken en 5 dagen. Ook een klein meisje maar erg pittig! Heel veel succes in deze spannende tijd.

Anoniem
7 jaar geleden

Wij staan ook onder controle van het ziekenhuis sinds de 32e week omdat ons meisje te klein is. Bij ons blijft het buikje en het hoofdje achter qua groei. Ben nu 37 weken en ga 2x per week op controle. Ze werd met 36,5 week geschat op 2200 gram. Morgen mogen we weer... het blijft elke keer super spannend. Ook de ctg en de bewegingen zijn erg goed en sterk. Dat geeft hoop. Het is ons eerste kindje. De Thuisbevalling waar ik op hoopte gaat helaas niet door. Aan de andere kant.. in het ziekenhuis ben ik wel op de juiste plek. Succes met de aankomende spannende weken!

Anoniem
7 jaar geleden

Ik zit dit te lezen en het lijkt wel een beetje op mijn eigen verhaal!alleen was ik iets verder toen ze er bij mij mee kwamen..laatste weken erg in spanning gezeten, uiteindelijk een kerngezond klein jongetje op de wereld gezet. Sommige vrouwen maken denk ik nou eenmaal kleine baby's maar ze kunnen je ontzettend bang maken! Ik hoop dat alles verder goed gaat en dat je je niet al teveel zorgen maakt. Sterkte met de laatste loodjes.

Kaytje
7 jaar geleden

Allemaal heel erg bedankt. Ik laat het maar allemaal over mij heen komen. Ik probeer zo veel mogelijk op te letten wat ik eet en drink. Veel meer kan ik momenteel niet doen. We zullen van zelf zien hoe en wanneer ze komt. En net als bij Judith is de hartslag van de kleine meid super sterk. En schoppen kan ze ook als de beste.

Anoniem
7 jaar geleden

Jeetje wat spannend voor je meid! Bij mijn eerste ging het ook niet goed. M'n vliezen braken al bij twintig weken. Ik moest er rekening mee houden dat ik snel ging bevallen en ons kindje kwijt zou raken. Elke dag was een overwinning maar tegelijkertijd een nachtmerrie. Ja, hij zat nog veilig in m'n buik, maar ik kreeg iedere keer weer te horen dat de kans heel klein was dat zijn longetjes zich zouden kunnen ontwikkelen vanwege het tekort aan vruchtwater. Dat vruchtwater liep regelrecht uit me zodra ik me ook maar iets bewoog waardoor het allemaal ontzettend spannend was. Ze maten m'n zoontje ook op. Met 32 weken hebben ze hem nog opgemeten en schatten ze hem op 1600 gram. Met 32 weken en 6 dagen werd hij geboren en raad eens? Hij woog maar liefst 2199 gram! Veel groter dus dan ze hadden verwacht! Wat ik ermee probeer te zeggen is dat ze met een echo ook nooit helemaal exact kunnen meten. Voor hetzelfde geld is jouw kleine meisje een stuk groter dan ze lijkt en zit je je nu zorgen te maken om niks. Natuurlijk is het doodeng en hoop je dat je dit keer wel je kindje meteen mee naar huis zal kunnen nemen. Ik heb mezelf en m'n kind erdoorheen geslagen door positief te blijven. Geloof me, dat was niet makkelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat je met positief denken positieve dingen kunt laten gebeuren. Er zijn zoveel positieve dingen waar je dankbaar om kunt zijn. Ze groeit in haar lijn, ze heeft een sterke hartslag en ze beweegt veel. Probeer je daar op te focussen. Ik kan je natuurlijk niet garanderen dat alles goed komt. Dat kan niemand totdat ze gezond en wel in je armen ligt. Ik kan je wel zeggen dat er wonderen gebeuren. Mijn zoontje had nooit gezond geboren mogen worden, maar dat deed hij wel. Alle gynaecologen die me hebben bijgestaan konden het niet geloven. Ze zijn allemaal bij ons komen kijken om het met eigen ogen te zien. Wij hebben het onmogelijke gedaan en ik geloof dat jullie dat ook kunnen. Blijf geloven dat je meisje het goed gaat doen en blijf volhouden. Heel veel sterkte de komende tijd.

moeder4
7 jaar geleden

Fijn dat je zoon toch zo lang is blijven zitten. De mens doet de medische wetenschap nog steeds verwonderen. Het is niet allemaal 1+1=2.

moeder4
7 jaar geleden

Wat elders al gezegd wordt, is dat een echo ook niet alles is. Bij de eerste twee heb ik tot in week 39 echos gekregen, omdat de verloskundigen de babies te klein vond. Ik ben vrij lang, dus de baby heeft bij mij de ruimte. Bij de derde heb ik geen extra echos gekregen. Maar goed ook, want die heeft een groot hoofd en hij is de eerste die thuis is bevallen. Dat hoofd had waarschijnlijk wel in de weg gezeten als hij de eerste was geweest. Je bent gelukkig al over de 34 weken. En als ze blijft schoppen zoals altijd, dan lijkt het me dat ze het goed doet. Fijn dat je hebt kunnen loslaten dat ze na 37 weken komt, waardoor ze niet in het ziekenhuis hoeft te blijven. Dat is iets wat je als moeder heel snel leert: loslaten van je eigen verwachtingen. Uiteindelijk is dat ook de kunst vrij zijn van verwachtingen, zodat je het leven kan nemen zoals het is. Wat niet wil zeggen, dat dat altijd makkelijk is. Probeer het laatste stukje nog maar lekker van haar in je buik te genieten.

Kaytje
7 jaar geleden

Heel fijn dat alles goed is gekomen. Zo zie je maar weer dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Alles is mogelijk. Zo ook bij mij.

Kaytje
7 jaar geleden

Even een korte reactie voor iedereen om jullie weer op de hoogte te brengen. Doorbloeding nog aan de hoge kant, maar nog steeds binnen de grens. Maandag weer. Gelukkig houden ze het scherp in de gaten zodat ze meteen in kunnen grijpen mocht het toch echt mis gaan. Hartslag en doorbloeding van de hersentjes waren super. En vruchtwater was ook ruim voldoende. Als het zo blijft kan ik rustig ademhalen. Nu is het aan het kleine meisje om te groeien. Maar zolang ze in haar eigen lijntje door blijft groeien hoefde ik mij geen zorgen te maken. Ze zal alleen dan niet zo groot zijn, maar ze ziet er in elk geval sterk uit.

Lindsy83
7 jaar geleden

gelukkig! Volhouden zo!

mama.van.Maud~Jynthe
7 jaar geleden

Jeetje, ik zit nu ongeveer in hetzelfde schuitje, onze dochter is ingeleid met 40+1 ook aan de kleine kant, nu 29 weken zwanger, ook meten en door gestuurd donderdag een echo, wel is het al duidelijk dat ze al aardig diep ligt en klaar voor de bevalling, nu lees ik dit.. Ik hoop voor je dat alles goed gaat!

Annemiek2
7 jaar geleden

Dus op naar maandag, hopen dat hewt goed blijft gaan. Heel veel succes de komende dagen.

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!