Snap

GAAP tussen 01.30 en 05.45 uur

Elke nacht is het raak, nu al zo'n 1,5 week. Tussen 01.30 en 05.45 lig ik wakker, Wat wilt aankomende babygirl mij vertellen...

Met nog 4 weken te gaan, om precies te zijn 33 dagen, is het niet zo verwonderlijk dat de zwangerschap nu een tandje zwaarder wordt. En dan nog mag ik eigenlijk niet klagen want overdag heb ik vrijwel nergens last van. Kwalen als geen energie, bekkeninstabiliteit en liters vochtophoping heb ik (nog) niet. 
Maar... Ik zou mijzelf wel bijzonder apart vinden als ik nu werkelijk nergens last van krijg in de laatste weken. Stiekem wil ik namelijk ook het zware deel van een zwangerschap ervaren. Gewoon om te weten hoe het voor andere vrouwen voelt, van alles een beetje ervaren. 

En dus heb ik ook een paar kleine dingen, waaronder: elke nacht tussen 01.30 en 05.45 uur lig ik wakker. Het duurt nu al zo' 1,5 week en ik kan er de klok praktisch op gelijk zetten. Hoe vroeg of laat ik ook ga slapen, rond de klok van 01.30 uur word ik wakker. Nog niet eens voor een plas, dat komt zo'n 15 tot 30 minuten later. Maar wel gewoon wakker. Ik draai een keer, schud mijn hoofdkussen op, verleg het kussen onder mijn buik en hoop dan weer in slaap te vallen. Die hoop vervliegt want het is tijd om te plassen. Na het plassen dan? Nee ook niet. Ik pak mijn telefoon, check Instagram, Facebook en wat digitale kranten en zucht. Dit is echt klaar wakker, niets gaat helpen. Een constant opvolgend cirkeltje waarin soms kleine onderbrekingen van 15 minuten slapen. Jawel, 15 minuten ;-). 

Ik raak er niet boos door want ik hou al zo intens veel van ons kleine meisje dat zij mij best wakker mag houden. Ook niet geïrriteerd? Ok, ja dat soms wel maar wat wil je na een nacht 25 keer kussen opschudden, kussen voor de rug verleggen, 3 keer plassen, nog meer rondjes draaien in bed, jeuk op de buik, 2 sinaasappel rennies, lief naast je in een heerlijke slaap zien en de kleine in je haar martial arts technieken voelen oefenen of een schop waarvan je denkt 'dat is net de verkeerde plek madame'. 
De irritatie maakt overigens al snel plaats voor de vraag wat ons kleine meisje mij zou willen vertellen. Elke nacht tussen deze twee tijdsblokken mag ik niet slapen om vervolgens in slaap te vallen rond 05.45/06.00 uur, rond 10 uur pas wakker te worden en dan als Doornroosje te hebben geslapen. Het maakt niet uit of ik een drukke of rustige dag heb gehad, het is gewoon elke nacht raak. Steeds meer raak ik overtuigd dat ze na haar geboorte een klein nachtbrakertje gaat worden. Feest :-). Of dat de bevalling iets nachtelijk randje krijgt... 

Mijn zakelijke agenda is inmiddels grotendeels leeg dus de gebroken nachten zitten mij niet in de weg. Wel even wennen als je overdag zomaar een slaapje kan doen wanneer je wilt. Beetje vreemd maar wel lekker. 

Vanavond staat een avondje kakelverse sushi eten met één van mijn allerliefste vriendinnen op de planning. Zin in! Nu maar hopen dat ik mijn hoofd niet in de sojasaus doop ;-). 

En daarna weer een poging slaaaapen... 

7 jaar geleden

Heel herkenbaar. Die laatste weken heb ik echt zo slecht geslapen. En dan lag ik wakker, te denken ik moet energie opbouwen voor de bevalling, hoe kan dat nu zonder slaap?! Ik ging ook vaak in het logeerbed liggen omdat ik mijn man niet wilde wakker houden met mijn gedraai. Ik heb heel wat internet pagina's gezien midden in de nacht. Het komt weer helemaal terug als ik je blog lees, haha. Succes, ik hoop dat nu heerlijk slaapt en morgenochtend pas weer wakker wordt.

7 jaar geleden

Ik had dit ook snachts, en wat bleek.. Uiteindelijk kwamen haar voedingen rond dezelfde rijden ????

7 jaar geleden

Ooh succes hoor! Komt wel weer goed!

7 jaar geleden

hoi leuke blog! :) en herkenbaar. Ik had dan wel geen drukke baby s'nachts, maar ik lag wel steeds wakker op dezelfde tijden! tijdens de laatste maanden van de zwangerschap. Ik had meer last van totaal niet een goede positie kunnen vinden om nog een beetje fijn te slapen door de grote buik haha.. En het maagzuur.. en moeten plassen.. :( .. Succes met de laatste loodjes!