Snap

En? alles al klaar?

Één ding is zeker… Geen enkele zwangerschap is het zelfde. Maar goed dat wisten we al, waar ik echt van op keek is de totaal verschillende zwangerschappen van mijzelf. Nu heb ik er straks twee gehad met als resultaat (als alles goed mag gaan) 3 prachtige kids, maar de zwangerschappen zijn echt totaal niet te vergelijken. Bij Vieve voelde ik mij niet altijd even goed (emotioneel gezien) ging ik van amper 70kg. naar 120+ in 8 maanden, maar fotografeerde ik een paar weekjes voor de bevalling wel gewoon nog “even” een bruiloft naast mijn baan in de zorg. En liep ik ondanks de kilo’s prima nog even het huis te poetsen, ramen te wassen en alles klaar te maken voor de baby. Ook had ik alles tot in de puntjes geregeld en uitgedacht. met 20 weken begonnen we met de babykamer en voor dat ik 30 weken was had ik inprincipe alles lekker schoon en in huis. Er moesten nog wat kleine dingetjes gekocht worden maar dat zou ik in mijn verlof wel doen (die uiteindelijk maar een dikke week heeft geduurd). Vieve kwam met 35 weken, lag een weekje in het ziekenhuis ik begon zelfs met borstvoeding (kolven) en alles liep toch redelijk gesmeerd.

Deze zwangerschap begon al zo anders, waar ik bij Vieve niet kon wachten op de eerste echo (wat? nog vier weken wachten???) was ik er nu eerder verbaasd over hoe snel de tijd ging. En natuurlijk werd dit al snel anders omdat we twee hartjes zagen kloppen maar bij iedere mijlpaal leek te tijd sneller te gaan dan bij Vieve. Anders dan bij mijn eerste zwangerschap zat ik echt op een roze wolk, ook wetende dat dit de laatste keer zou zijn dat ik zwanger mag zijn maakte dat ik alles vast wilde leggen en zoveel mogelijk het gevoel wilde blijven vast houden (ook straks als de mini’s er zijn). i.p.v. een paar foto’s op het laatst heb ik nu trouw om de week een buikfoto gemaakt.

Vieve’s nieuwe kamer was al vrij snel klaar, dat moest voor mijn gevoel voor dat het echt warm zou worden. De oude kamer van Vieve word de kamer voor de mini’s en daar is echt werkelijk nog helemaal niets gebeurt, ik heb er totaal geen drukte mee. We zijn wel zover dat we een extra bedje besteld hebben, maar voor de rest moet echt alles nog gehaald worden. Gelukkig heb ik bij Vieve alles in drie of viervoud gekocht en hoef ik nu amper nog wat te halen.. Maar wat een verschil. Toen ik laatst de vraag kreeg: En? Alles al klaar? Schrok ik wel een beetje: Nee eigenlijk niet… 

Ik ben nu een stuk nuchterder dan bij Vieve, als ze eerder komen blijven ze toch eerst nog in het ziekenhuis, bol.com is je beste vriend en om mij heen heb ik zoveel mensen die ook allemaal een baby hebben dat ik totaal niet bang ben dat er iets mis zou gaan op het gebied van “spullen”… Volgende week heb ik vakantie, ik ga de boel dan eens even inventariseren en eventueel spullen kopen. 

3 jaar geleden

Zo herkenbaar 😅